Jag blir galen!

Japp, det blir jag! Alla vännerna är på jobbet och jag går hemma med lillen. Längtar till nästa år då man kan bege sig från lägenheten en stund. Vi har börjat vänja honom vid att bara vara i köket fastän vi är hemma och det går framåt. Nästa steg är att vi lämnar lägenheten några minuter.. Han är ju en liten fjönt ;o) Men söt är han! O vi har ju inte bråttom, innan jag börjar skolan bara! (3e sept.)

Jag kan inte gå hemma utan att göra någonting. Jag blir rastlös, men sover därför bort hela dagarna.. Nej, nu ska det bli andra bullar! Jag har fortfarande inte tagit itu med skolgrejerna och det är ju lika bra att göra det nu när jag ändå bara går hemma. Garderoben behöver också en putsning inför hösten.. Främst så man ser vad som behöver inhandlas och vad man har gott om!

Ha en trevlig kväll!

Upptäcktsfärd och skånsk äggakaka!

Japp, jag hade maten färdig till J när han anlände till lägenheten efter att ha jobbat i 32 timmar. Sleten? Javisst! Kändes bra att ha maten färdig till honom. Mysigt!

Efter maten begav vi oss alla tre ner till källaren för att fylla på Atlas matspann.. Han är för söt :) Springer före oss men vänder på huvudet ett antal gånger för att vara säker på att vi följer med honom!

Morgonlista

Jag vet.. Det är inte morgon nu, men jag hittade denna i en blogg :o)
 

  • Sminkar du dig varje morgon? Nej
  • Tvättar du håret varje morgon? Nja, varannan blir det helst.
  • Rena underkläder varje morgon? Självklart.
  • Äter du frukost varje morgon? Japp, antingen hemma eller på tåget ner till Malmö 
  • Lägger du fram kläder kvällen innan? Ibland
  • Vad är det första du gör på morgonen? Går på toaletten.. O sen ut med hunden 
  • Hur lång tid behöver du på dig? 30 min (ungefär)
  • Surfar du innan du går till jobbet? Nej, sover så länge som möjligt 
  • Är du morgonpigg eller skit-trött? Först skittrött men har jag bara kommit ur sängen så går det som en dans (oftast ;o)
  • Vad har du för sorts väckarklocka? Mobilen.
  • Lyssna på musik på morgonen? Nej, men tv:n brukar stå på.
  • Sover du i pjamas/nattlinne? Nej.
  • Läser tidning på morgonen? Ja, tror det blir mer till hösten när man ska se till så att vovven äter det han ska på morgonen.

  • Utmaning igen!

    Regler: Bloggare som blir tagna ska namnge 5 olika cane corso (inte egna) och rangordna dessa inbördes i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.


    Någon direkt rangordning är detta egentligen inte.


    1. Enzo - Inte hans kennelnamn.. V hjälp! ;) Hur som helst. Tack vare Enzo valde vi rasen Cane Corso, det säger väl en del? :o)
    2. Sejpejos Kasco el Corso - Oj vad vi fastnade för färgen fawn och Sejpejos kennel när vi såg Kasco, fantastiskt!
    3. Suedicca´s XL - Härlig hund!
    4. Leone V D Kleine Scheere - Majestätisk, hoppas vår lille får en släng av det!
    5. Magnuslunds Carl Scirocco - Återigen, en härlig hund!

    Jag har bara valt hundar som vi har träffat.


    Dagens...

    Dagens känsla: Lugn

    Dagens fakta: Färdigmarinerade kycklingklubbor är en riktig skatt!

    Dagens roliga: Atlas... :o) Han lyser upp även den gråaste dag.

    Dagens färg: Gul

    Dagens att tänka på: Ta hand om dig själv så har du mer energi till att ta hand om/stötta andra!

    Dagens Atlas: Snarkfis är han. Går runt och pruttar när han inte sover.

    Dagens lycka: IKEA-katalogen har anlänt! Weee ;o)

    Dagens kärlek: Min kusin och hans fru (!) Grattis igen!

    Dagens sista rad: Bloggvärlden är imponerande

    Sega dagar!

    Ja, lite så känns det i alla fall. Alla vänner jobbar ju när man själv är ledig.. Men men, snart är det skola igen och då blir allt som vanligt. Nästa sommar ska jag definitivt jobba mer än vad jag gjort denna. Jobbigt att leva på J hela tiden och att knappt ha några pengar att röra sig med.

    Hur som helst! Mor min ska skjutsa mig och Atlas till Vallåkra där vi ska gå en lååång promenad och träna lite inkallning m.m. Jag tror tyvärr att det är regnkläder och stövlar som gäller, men ut.. Ja, det ska vi :o) Atlas behöver det och vi behöver det!

    Jag har gett upp hoppet om sol idag!

    Jag vägrar!!!!

    Ja, så kändes det verkligen när jag försökte övertala (!) Atlas att gå ut på en morgonpromenad med mig.. Helt otroligt, 8.45 vaknade jag till ock kände att det nog var dags (Atlas låg kvar o sov i sin säng). Så upp och klä på mig det nödvändigaste.. :oP Och ut i hallen för att klä mig. Atlas uppmärksammar vad som händer, men sätter sig på betryggande avstånd från mig och gäspar.. Helt otroligt! Ska man behöva krusa för att en hund ska gå ut? Egentligen? Jag kan inte säga att jag tycker att det är dåligt, men det ska bli intressant till hösten när han måste ut och gå (och därefter äta) vid sex-tiden på morgonen..

    Är det då dessutom regn, sker det ännu mer motvilligt.

    På valpkursen vi går på (sommaruppehåll nu), sover de flesta inte längre än till fem-halv sex. Snälla nån! När vi sa att vi inte vaknar förrän tidigast nio-halv tio (om han själv får bestämma), trodde de inte sina öron.

    Sömn har jag fått denna sommaren! Så nu är jag laddad inför hösten. Alla borde få en hel (nåja, nästan) sommar att inte göra någonting på och vila upp sig. Då tror jag att vi hade orkat mer!

    Vågar vi tro på sol idag? Hoppas kan man ju alltid göra!

    Fartdårar och ragg..

    Japp, motorcyklarna kör här utanför som bara den. Visst, kan tänkas att det är skoj, men har ingen vidare lust att bli påkörd och tror inte att de har så bra koll på sina hästar.. Nej, polisen! Skärp till kontrollerna igen!

    När vi gick kvällsrundan idag blev Atlas helgalen.. Eller.... Jo.. Det blev han. Det kom ett par tjejer bakom oss och gick lugnt och stilla. Vi gick också rätt så lugnt och stilla.. När Atlas märkte att dom var där bak började han morra och resa ragg. Det är rätt roligt när han gör det, för man ser det så tydligt i och med att han är så ljus. Pinsamt men charmigt ändå. Tror i och för sig att han blev lite rädd. Tror inte att han har fattat att de saker han ser i mörkret är de han brukar se i ljuset. Det kan inte vara lätt att vara hund ;o)

    Nu ska jag gå och lägga mig, har varit och tränat med tjejerna också ikväll. Inge vidare bra pass, men vi har ju rört på oss och det är ju tanken med träning!

    Vi håller tummarna för sol imorn!

    Atlas kväll

    Det började med en 40 min promenad ner till stan. Jag är otroligt stolt och imponerad av vår kille. Tidigare på dagen var vi nämligen ute på en 60 min promenad! Han orkade hela tiden och vi fick bra miljöträning på köpet. Mycket bilar och människor och konstiga dofter m.m.m.m.

    När vi väl var nere i stan, skulle vi åka hiss upp till min kära syster. Utan några som helst problem stiger han in och ser nyfiket på hissdörrarna när vi åker uppåt.. O när vi sen kom in i systers lägenhet, ja då var det givetvis en rundtur som krävdes. :o)

    Nu är vi hemma efter vi tagit bussen hem. Två minuter innan vi skulle stiga av lade han sig ner. Han var lugn hela resan, men mycket var ju nytt och himla spännande att titta/lyssna/lukta på :o)

    Nu är det i alla fall sängen som kallar och jag antar att vi kommer sova gott alla tre!

    Hoppas er natt blir fylld med lyckliga drömmar!


    Vart tog veckan vägen?

    För det första undrar jag egentligen var tusan hela sommaren tagit vägen? Nu är det några dagar kvar innan augustimånad sätter fart.. Tiden bara flyger iväg. Detta året har gått så otroligt fort! Det var segt ett tag i höstas.. Då tvivlade jag också på om jag hade gjort rätt val, men nu känns det rätt! Upp och nedgångar har vi alla och jag hoppas och tror att det blir en fantastisk höst!

    Månd-Fred har jag jobbat på förskolan. Vilka underbara barn :o) Härligt!!

    Helgen har bestått av Helsingborgsfestivalen som var från torsd-lörd. Torsdagen och fredagen hoppade vi dock över och satsade helhjärtat på lördagen. Förfest hemma hos oss först, M o V o E o Jag o J. Lagom gäng! Mycket trevligt var det. Vi begav oss sedan ner i stan och mötte upp några vänner där, min syster dök också upp..

    Andreas Johnsson uppträdde och det var helt okej!

    MEN! Är besviken på festivalen i år.. Upplägget är inte riktigt detsamma som det har varit innan. Inget fel med förändringar, men man kände sig lite vilsen!

    Vi var hemma redan vid två-tiden och mår relativt bra nu.. Är lite sega, men vad gör det, vi mår ju inte illa i alla fall!

    Kvällen är planerad hos syster, Atlas ska åka buss för första gången och hiss också för den delen ;o)

    På tal om Atlas... Han har gått upp 10 kg sen vi hämtade honom! Sötnosen! 

      
                                                                                                                                                             

    Dagen idag!

    Regn regn regn regn regn... Mmm, kan fortsätta hela inlägget med detta ord egentligen. Detta ord symboliserar nämligen sommaren 07..  Det man nu hoppas på är att vi får en varm och solig höst och en snöig och fin vinter (nåja.. Man kan ju alltid hoppas... *suck*)

    Hur som helst, jobbet flyter på och imorn är det fredag. Är det klokt? Trodde att jag skulle få en jobbig vecka då man är van vid sovmorgon.. Men icke! Barnen är ju hur sköna som helst och det har faktiskt varit skönt att komma ut från lägenheten en stund!

    Atlas växer och växer. Han är inte längre en valp... Han växer i sina ben och sitt skinn mer och mer.. Där är mycket kvar, men man börjar se den vuxne hund han ska bli. :o) Härligt!

    Han har spenderat föregående natt hos mattemor och mattefar. Hörde av J att Atlas frukost bestod av torrfoder.... OCH entrecote.. Haha.. Som mor min sa: "Den bäste ska det bästa ha"... Oj vad mycket gott han kommer få då :o)

    Träningen denna veckan har inte existerat överhuvudtaget.. Deprimerande, men nystart är på väg på måndag!

    Nu ska vi kolla på friidrotten på tv4. Trodde att det var Ghost Whisperer, men friidrott är väl okej det med! ;o)

    Ovana!

    Ja, det kan man lugnt säga. Jag har i princip haft sommarledigt (med hund) hela sommaren. Denna veckan är det dock annorlunda då J är ledig och har Atlas och jag fått tillfälle att jobba. Men jösses! För det första är vädret inte det bästa just nu tyvärr, regnigt och grått. För det andra måste jag bege mig hemifrån redan vid kvart i sju på morgonen.. Föregående veckor har jag inte ens vaknat till liv vid den tiden.. ;o)

    Men!! Kanske är det tur, har sett höstens schema... Det ser ut som att det blir många tidiga morgnar för mig.. Usch då ;o)

    Nåväl, jobbet går bra och det är härligt att komma hem till killarna efter jobb!

    Sov gott i natt! Det ska jag försöka göra!

    Mormor och Farmor...

    Ja, varför nämner man alltid dom först? Det är ju inte så att man säger Farfar och farmor, eller morfar och mormor.. Det vanligaste är att man sätter mormor/farmor först.. Det är nog mer ett konstaterande,kanske ligger det bättre i munnen?

    Helgen som var....

    .... spenderades i Falkenberg hos vännerna och farmor och farfar. Atlas tyckte att det var mycket spännande att komma hem till andra..

    På lördagen hann vi dessutom med en leksväng borta hos M o V o killarna. Helkul! :o)

    Kvällen var rätt lugn, eller ja.. :o) Atlas lekte med släkten hos farmor och farfar. Det gillade han, leka är ju skitakul ;o)

    Upptäckte dock lite senare att han tappat en tand (man såg var den suttit). Hädanefter blir det alltså inte lika mycket kamp och drag för hans del.. Åtminstone inte förrän tänderna är ute som de ska!

    Jag o J fortsatte ut en liten runda i Falkenberg med M o V, var dock hemma vid två-tiden så det blev inte alltför jobbigt ;o)

    Dagen efter var det återigen lek med killarna (En CC o en labrador). Och återigen var det riktigt skoj.. Skönt för Atlas att umgås lite med andra hundar.. :o)

    Därefter blev det kalas hos farmor och farfar och sen bar det iväg hemåt till sängen :o)

    Sol, sol, sol

    Fantastiskt!

    Oj, vilket väder vi haft idag! Själv har jag spenderat större delen av dagen hos mor och far. Atlas lämnades ensam en stund, men oj vad han tycker att det är jobbigt.. Men vi fortsätter.. :oP

    Har brännt mig rejält! Detta är nog första gången i år som jag verkligen ligger och solar, smörjer man då inte in sig får man skylla sig själv ;o)

    Nu ska jag packa! Fbg imorn!

    Ha en skön kväll!

    Skivstång!

    Nytt pass för oss idag nere på Friskis. Laddade till tänderna (nåja, vi var där i alla fall) gick vi in i salen och följde de andra. Vi tog fram stepbrädor, hantlar, skivstänger och vikter. Andades ett par gånger och började passet. Men jösses matilda vad ledaren gjorde allt kvickt! För det första gick hon inte runt och såg till att vi alla gjorde rätt (gör man fel i lyft med vikter kan man lätt skada sin rygg), för det andra antog hon nog att vi alla hade varit där förrut och för det tredje gick allting väldigt fort som sagt.

    Nåja, träning blev det och sen bar det hem till J och Alas för att äta. Därefter bar det in till stan igen för att gå en runda och vänja Atlas lite vid folkmassor. Det gick helt okej!

    Nu är det läggdags!

    Må er natt bli lugn och rofylld!

    Värme? Nej tack!

    Jag och J går och längtar för fullt efter solen och att blåsten ska försvinna, men Atlas? Ja.. Han ser nog helst att vädret är runt 15 grader och molnigt (soligt om det är höst/vinter/vår). Han klarar inte värme direkt bra (kan man lugnt säga). Sover mer än han brukar, äter mindre (!) än han brukar.. O det här med maten, han älskar mat.. Så när det är som varmast försöker vi piffa upp maten lite så han äter, men det är inte alltid han gör det (mycket men dock ej allt). Men men, rätt vad det är så kommer han kanske bara vilja äta allt han får tag på.. :oP Det som är lite konstigt är att han gärna äter saker utomhus, som t.ex. kärnor från körsbär, löv, pinnar, äpplen.. Ja massa.. Men faktiskt inga fimpar eller något "konstigt". Skönt!

    Tänkte på det här med att lämna honom ensam. Han ylade inte idag, på grund av att han låg och bet på papper som han tagit från korgen (där vi har räkningar, viktiga papper osv.). Denna gången var det inget viktigt, men tidigare har han faktiskt tuggat sönder en teleräkning.. Det som är synd är att de inte försvinner bara för detta ;o)

    Hur som helst, nu får han nog vara i köket o i en del av hallen. Ska bli mycket spännande att följa denna utveckling kan jag säga! :oP

    Låt solen inom er stråla!


    Hungrig.. :oP

    Idag har jag lagat till en sallad med kyckling, bacon, risoni, ananas, champinjoner, morötter.. O ja, det andra "vanliga" :o) Ska bli mycket mumsigt. J får ta sig hemåt så vi kan äta.. Blir ju inte mindre hungrig av att göra vid mumsig mat..

    Jag känner mig bra idag..

    Funderar på om det blir stranden efter maten, kan vara skönt för Atlas om inte annat!

    Skönt gung!



    Partytime ;o)

    YYYYYYYyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyl!

    Hmm, nu lämnar vi lillen ensam hemma i en halvtimme och jag sitter nere utanför porten och väntar.. Jag hörde honom yla ner... Jag tror jag dör.. Folk tror säkert att vi misshandlar någon i lägenheten.. :oP Men men, ska han vänja sig så måste man börja någonstans.. Han har inte bitit i våra kläder eller nåt sånt iaf.. O det är ju positivt!

    Idag har jag städat o trixat här hemma. Ska skicka in några bakpotatis i ugnen nu, så ska jag o J äta grillad kyckling och bakad potatis med nån god sås.. *mums* ;o)

    Ha en fin kväll!

    Från sol och värme till moln... och värme

    Igår kväll var helt underbar! Jag gick ner till träningen och tränade till halv nio med Elin och Malin. Oj vad bra pass! Snacka om att svettas ;o) Härligt!

    Därefter begav vi oss till parkeringen där Atlas och Johan väntade i bilen som skulle ta oss till stranden. Vi åkte givetvis till ett hundbad så lillen också skulle få känna på det. :o)

    Vattnet var underbart skönt och det perfekta slutet för en perfekt kväll! :o)

    Hur reagerade Atlas när det var badtime? Givetvis hade vi ingen kamera med.. Men oj vad han simmade, det får bli fler turer ner till stranden i år.. Om nu inte algerna dyker upp.. Jag tror han tyckte att det var skitskoj, men en aning jobbigt.. :o) Bra muskelträning!

    Därefter släppte vi av Malin hos sig och begav oss hemåt. Atlas fick bli blöt ännu en gång och bli av med all salt och sand. Hör och häpna, jag kunde duscha honom alldeles själv för han tyckte det var supergott! Han protesterade in någonting alls.. Det gillar vi!

    Idag är det konstigt väder.. Kvavt, de varnar för åska... Hoppas det redan gått över oss.. Nu ska jag koka potatis och äta kålpudding som J haft med sig från Falkenberg!

    Linkin Park...



    Tips från Fredrik ;o)

    Kattungar...

    Förfärligt!

    Oavsett vad man tycker om kattungar så kan det göras på annat sätt.. Dränk dom hellre än att krossa dom.. usch för er!


    Är inte denna bilden fin, så säg! ;o)

    image38

    Bilden är tagen med mobilkamera (därav kvaliten) hos min mor och far när jag var på fotboll igår.. Fantastiskt vacker varelse... ;o)

    Bilderna!

     Här fångar jag honom på bild i köket... Bärandes på sitt byte

     Här flyr han (tror han)

     Och här ligger han bara och tuggar...

    Skorna är redan förstörda, annars hade jag ingripit snabbare och inte låtit honom tugga på dom. Dom är dock undanställda nu, tror inte att skor är bra för valpmagar.. :oP

    Ylande och sovmorgon!

    Igårkväll vid sängdags, gick jag och la mig som vanligt, sa god natt till Atlas och följde med honom till hans säng..

    Två minuter efter börjar morrandet.. Jaha, tänkte jag då, nu har han sett någon... Så jag gick upp och tände lampan i hallen för att han skulle följa med matte o se att där inte var någon. Sen gick jag och la mig igen och precis när jag börjat slumra in... Ja, då börjar han yla... Alltså, jag tror jag dör. Jag är själv väldigt mörkrädd och så gör han så.. *suck* Upp igen för att kolla vad han hittat, stänga balkongdörren så folket utanför kunde gå förbi utan att bli skällda på. Tände en lampa till i vardagsrummet för att han skulle se saker och ting bättre..  Gick slutligen och la mig igen..

    Två min efter jag gått och lagt mig (igen..), kommer han inspringande i sovrummet och lägger sig till slut vid sängsidan där jag ligger (J har jobbat natt). Där ligger han i ytterligare två minuter och jag följer med honom till hans säng för att han ska sova (matte var ju trött... :oP). O slutligen får han ro i kroppen...

    Jag trodde jag skulle få sova till åtta allra längst idag, med tanke på gårdagens bravader.. Men hör och häpna! 09.35 tittar jag på klockan för första gången idag och då har Atlas precis gått och lagt sig igen.. Snacka om att han vet vad matte gillar ;o) Gårdagen är numera glömd ;o)

    Bilder...

    Ja, jag har lyckats f ta några bilder på busen när han äter upp min sko *suck* :oP men kan inte ladda upp dom, återkommer så fort det har löst sig!! Han är så stolt över att han lyckats få tag i min sko..


    HIF-IFK Göteborg!

    Japp, jag och Malin var där!

    Först krängde (ja, utan att ljuga så gjorde jag verkligen det) två kokta korvar med bröd.. Mums! Därefter började det sparkas fotboll.. Första halvleken var rent värdelös, ville bara därifrån. Tröttheten kom ifatt mig!

    Andra halvlek var dock mycket bättre, sett ur HIFs synvinkel. Tyvärr blev det ingen vinst, det hade vi förtjänat. Men samtidigt förtjänar dom det inte.. Att inte kämpa förrän den sista halvtimmen gör att man börjar undra.. Man får väl spela för laget, Henke kan inte dra lasset ensam!

    Atlas var hos mormor och morfar!

    Igår var husse och Atlas i falkenberg och hälsade på farmor, farfar, farbror m. familj. Tydligen var de helt slut båda två när de slutligen kom hem :o)

    Vi har en äkta vakthund i Atlas! Han skällde så att hela huset skakade när jag kom hem i natt, men lugnade sig snabbt när han fattade att det var jag.. Som tur var ;o)

    Tjuvlyssning

    Curlingkläder är så inte den rätta looken i sommar

    Lindex, Hudiksvall

    Mamman (gnälligt till dotter ~5): Nu är jag trött på det här! JAG VILL ÅKA HEM!
    Dottern (ilsket): Så här blir det varje gång JAG ska prova kläder!

    Denna tjuvlyssning är för mig helt otrolig. Jag hoppas att den inte är sann.. *skakar på huvudet*


    Utmaning!

    Vi har blivit utmanade av Nitro och Leo

    REGLER: Varje person börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv.
    Bloggare som blir tagna ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.


    1. Atlas har ännu inte upptäckt att hans svans är en del av honom, så den jagar han gärna :o)

    2. Om vi hade tillåtit, hade han säkert kunnat äta upp (nåja, tuggat) allt i lägenheten

    3. Så fort kylen öppnas, står han där inom två sekunder.. Förstår inte detta, han har väl fattat vitsen med det kalla förvaringsutrymmet ;o)

    4. Vi har en massa skor i hallen som han nu har upptäckt. Rena gottebordet! Just nu är det guld som gäller... *suck*

    5. Atlas är inte jätteförtjust i att gå ut.. DET är mystiskt!

    Hmm... Det är nog allt med lillen tror jag.. Han är inte så himla underlig som man kan tro.. Sover, äter, busar, tuggar på ett och annat...

    Vi har inte så många vänner som bloggar, så vi utmanar ingen.. Om inte någon är sugen när ni läser vill säga ;o)


    God morgon Sverige!

    Vilken underbar dag! Sol och blå himmel vaknar man till idag. Fantastiskt!

    En annan sak man vaknar till, Atlas som tuggat sönder en av mina guldskor... Varför just dom? Jag gillar (gillade) ju dom.. Jäkla unge... :oP

    Tack för en trevlig kväll igår! Jag hade supertrevligt.. ;o) Cardan var inte helt fel heller! Men skönt att komma hem :o)

    Må solen skina på er idag!

    Intressant...

    Det är intressant hur människor ofta söker sig till en när de har det svårt för att sedan sitta i det tysta när de har det bra igen. Och lika intressant är det med människor som har partner men som plötsligt blir singlar och kommer på att de inte har några vänner kvar.

    Vad gör man när...

    ... man är hundledig och samboledig? Jag känner mig riktigt malplacerad just nu faktiskt.. Är ju så van vid att vår lille klimp är här hemma med allt vad det innebär. Nästa vecka ska vi dock börja åka in till stan och titta på folk och kanske köpa en glass eller två. Jag sitter inte inne hela augusti med lillen nämligen.. Utan nu ska vi ut och upptäcka.. Det finns ju mer än skog där ute i världen :o)

    Jag har varit på väla med mor och far idag och köpt vin och en skjorta som är tänkta för kvällen. Denna gången ska jag med ut!

    Hmm, nu kommer molnen. Kan det vara så att solen redan är på väg bort? En hel sommar utan sol, jag hoppas och tror att augusti blir solens månad..!!

    Ta hand om er!

    Fotoalbum....

    Alla korten är inlagda, nu återstår det att skriva vad som händer på dom bredvid.. På 400 kort (ungefär).. Det jobbiga är att vi har ca. 200 bilder som bara väntar på att framkallas.. Vissa så gamla som från förra våren/sommaren.. Men men, nu ska de också framkallas.. Nu när det är kul ;o)

    Funderar på om jag kan göra nåt som har med skolan att göra. Kom på en superbra idé (enligt mig) som jag ska framföra till min handledare i höst! Avslöjar inte den här ;o)

    Ska träffa tjejerna från gruppen nästa vecka. Ser fram emot det!

    Solen har varit fram en stund idag (tro det eller ej). Vi hoppas på bättre väder veckan som kommer!

    Lägenheten och... Fredag den 13e!

    Nej, det blev inte den lägenheten för oss tyvärr. Den var verkligen fin med öppna ytor och så, hade den varit tio kvm större hade vi nog inte tvivlat. Nu har vi hittat en fin på Olympia istället. Kanonbra läge och ännu fräschare/finare än den förra!

    Idag är det fredagen den 13e... Snacka om att inte ha koll på tiden. Detta visste jag ej! Jag har ju överlevt än så länge och sist det var fredagen den 13e tog jag faktiskt mitt körkort. Så kanske är det turdagen för mig?

    Nu ska jag och Atlas gå ut en runda och rast oss lite. Därefter ska jag försöka skapa ordning i våra fotoalbum :o)

    Ha en bra dag där ute!

    Väder och vind..

    Nu har jag varit ledig i en hel månad och inte gjort det som jag har tänkt jag skulle gjort. Men gissa om det har varit skönt!! Bara få göra precis vad man vill, kolla på TV, läsa böcker, läsa bloggar, träffa folk.. Ja, helt perfekt! Nu har orken börjat jobba sig tillbaka och jag har läst en skönlitterär bok som finns med på litteraturlistan till hösten. Jag har till och med skrivit en bokrecension av denna! Japp, jag är stolt ;o)

    Annars idag har vi börjat drömma om en ny lägenhet.. (Igen.. ;o)) Denna gången gäller det mitt i city. Priserna är egentligen absurda, men vill man vinna måste man våga satsa. SÅ... Vi ska dit på visning ikväll halv åtta, det ligger två minuters promenad från Knutpunkten och en minut från träningen.. Hade varit perfekt! Det är en trea, dock en liten sådan..

    Jag vet.. Vi har pratat om hus, men när vi är unga och ändå inte ska ha barn på ett tag (inga planerade i alla fall ;o)) så kan man ju satsa. Spännande!

    Hör av mig när vi varit där..

    Mina killar ligger och sover, varit en seg dag för oss med vädret men vi har busat lite extra med vår lille kille så han är slut i rutan.. Härligt!

    Må gott!


    Han är en ängel.. En ängel.. En ängel!

    "Ängeln" fick en pipboll av mig då vi nu börjar vänja honom vid att vara ensam. Vad tror ni händer? Jo, han skickar in den i en ljusstake vi har som är rätt så hög och den faller... Och går i tusen bitar, innehållet (stenar och ljus) flög över golvet och Ängeln stannar upp och ser väldigt förvånad ut. Jag slänger in honom i sovrummet för att han inte ska äta upp glasbitarna (eller få dom i tassarna). Detta gillar han inte, så städa.. Ja, det gick undan.. *suck* Jag blir så trött!

    Efter det så beslöt jag mig för att klippa klorna på honom, tre av fyra är klippta. De bakre är jobbigast, trots att man tror att det är tvärtom. Men han är himla duktig ändå...

    Nu - sover han som en gris.. Helt slut efter förmiddagens traumatiska upplevelser!

    Wohoo!

    Idag har vi återigen gått i skolan. Innan dess var vi på hälsokontroll och Atlas är frisk som en nötkärna. Skönt! 14.2 kg väger han nu och går stadigt uppåt, det gillar vi!

    I skolan idag var vi i skogen. Där var massa vatten och en tiger som de hade "planterat" ut. Atlas märkte inte den så vi fick gå tillbaka och sen fram igen för att han överhuvudtaget skulle se den. När han gjorde det, nosade han lite och gick vidare. Hmm, precis som att det är normalt med en stor "gose"tiger mitt i skogen :o)

    Därefter skulle vi gå över en bäck, och det var spännande.. Tror vi måste introducera havet till honom ordentligt nu i veckan.. :o) Skoj!

    På vägen tillbaka skulle vi träna inkallning, jag och J gick före och en instruktör höll i honom. När vi kallade släppte hon och han kommer springandes.. Det roliga i situationen är att han missbedömmer farten lite och stigens bredd så han flyger utför ett stup (litet och inte jättebrant) och blir otroligt förvånad. Varför har man inte kameran med sig i dessa ögonblick?? ;o) Men han kom upp till oss till slut och allt blev bra.

    Innan vi åkte hem, satte vi oss ner och grillade korv (mysigt). Vi hade givetvis glömt korvbröd, men vad gör det när kurskamraterna är schyssta och skänker oss ett? :o) Typiskt!

    Nu har vi sommarlov från kursen till den 14 augusti. Ett läxhäfte har vi fått så nu jäklar! :o)

    Galler!

    Efter skogsturen i söndags (se föregående inlägg) har vi nu införskaffat oss ett galler som nu ska hindra vår lilleman från att ta sig in i passagerarsätena från bagaget. Man kan inte tro att en fullvuxen CC kommer få plats i vår lille Seat Ibiza, men eftersom Enzo klarat det, så gör ju vår det med :o)

    Nu kan (till och med) jag köra ensam med honom i bilen och veta att han inte kommer längre än dit det är tänkt! Tack J!

    Idag är det sol i Helsingborg. Tro det eller ej! Må lyckan le mot er denna fina dag!

    Fest och valpkurs

    I helgen som var, var vi på 25-års fest uppe i Falkenberg. Jag var nykter då vi skulle köra hem senare på natten.

    J fick festat till det ordentligt medan jag själv hade skitkul utan sprit. Om jag ska vara helt ärlig, kändes det inte som att jag var nykter. Och dagen efter var jag inte piggare (tror jag) än om jag skulle druckit en massa sprit. Typiskt.. ;o)

    Vi var hemma vid 03.00 på natten till söndagen och gick upp vid 08.00 tiden för att åka ner och hämta vår lille Atlas (han sov hos mina föräldrar). Därefter körde vi till bjuv för att gå på valpkursen som skulle vara till klockan 12.00 (vi trodde iofs ännu tidigare,  men men..). På kursen gick det rätt så bra (han är duktig, vi tränade spår och sök) och klockan den tickar.. o tickar... o tickar... (som vanligt) Det jobbiga med detta var faktiskt att klockan blev 14.00 innan vi satt i bilen igen på väg till Helsingborg och närmsta hamburgerrestaurang..

    Därefter sov vi, speciellt jag, länge. J var ovanligt pigg dagen efter och jag var trött trött trött :o) Det borde väl varit tvärtom om man tänker efter..

    Jag vill iaf tacka V och M för en mycket trevlig fest! Hoppas vi ses snart igen (det gör vi nog ;o))

    TV4... *morr*

    Min käre sambo älskar Beck-filmerna och har alla på dvd. Nu ska tv4 sända dom (eller en i varje fall) på söndag igen och sändningen börjar klockan nio. Detta betyder att vi ska få se på Beck i ca. 25 min innan det är dags för sju minuters reklam och filmen börjar igen ca. 21.32. *morr*

    21.55 är det avbrott för reklam och därefter nyheter, detta avbrott brukar vara till 22.20 (ca.). Den spänning (känslan, lyckan, romantiken, beroende på vad det är för film) som man byggt upp innan 21.55 börjar sippra ut och tankarna sprider sig som vinden, främst till tråkig reklam eller tragiska nyheter.

    Våra söndagskvällar har därmed slutat att vi 22.15 inte orkar med mer avbrott utan går och lägger oss istället. Eftersom vi dessutom har alla filmerna på dvd känns det inte lönt att sitta och vänta i nästan en halvtimme för att spänningen (känslan...) ska komma tillbaka i sitt ursprungliga skick. *morr*

    Speciellt tråkigt är det givetvis om det är en film man verkligen vill se. Då blir jag ännu tröttare. Det är nästan värt at hyra filmerna istället!

    Skogen!

    Jag o Atlas har varit i skogen. Husse jobbar så vi är alldeles ensamma.. Skönt ;o) 

        Poserar

     På äventyr (han följer faktiskt efter matte som tvunget skulle över ett stort hinder. Men han klarade ju det också :o))


     Spännande saker i skogen

     Efter promenixen gick vi in och klippte klorna och sen blev lillen så här trött.. Han är så söt.. När han sover ;o)

    Jag och teknik.. Blir galen

    http://www.slide.com/r/sYNfbBiJ4D86CiSyTABvrvmvx286uAZb
    previous_view=mscd_embedded_url&view=original


    Hmm, tänkte jag skulle göra en fin slideshow och lägga in det på min blogg, men det gick inge vidare. Klicka på länken så kommer den fram istället :o)

    Tryck därefter på Original view så blir det som jag tänkte ha den i bloggen.. *suck* ;o)

    Ett förtydligande: Det är ett bildspel på Atlas. Från första träffen till för någon vecka sedan.


    Igår...

    Fantastiskt trevligt hade vi igår. Atlas tyckte nog att det var en aning jobbigt dock. Detta för att vi kom till en familj som har två energiska barn med mycket ljud och bilar och såna grejor som vi inte har hemma..

    När vi kommit hem släppte vi honom på ett bra ställe vi har hittat. När han skuttade iväg från oss, sprang vi och gömde oss.. O visst hittade han oss :o)

    Tittade på några kort för att lägga ut här, men har bara nya på mobilen för tillfället. Har inte sladden tillgänglig, men snart ska ni få se.. Som han har vuxit! Nästan som ogräs.. Han är så liten o kär på de gamla bilderna så man blir nästan lite tårögd :o)

     Sötnosen!!

    Dagen

    Idag ska vi åka till Osby och träffa Js bror med familj. De ska nu få träffa vårt lille vilddjur :o) Häftigt häftigt. Längesen jag la in bilder här, får göra det nu i veckan tror jag.Han har ju faktiskt vuxit en del sen senaste bilden!

    Hoppas att solen tittar fram på er idag, om inte annat så bakom molnen!

    Väder och vind!

    Vi i Sverige (Världen??) är rätt så unika och speciella. Så fort det är för varmt, vill vi ha svalka (och gärna regn). Så fort det är regn, vill vi ha medelhavsvärme och sol. Så fort det är snö, vill vi slippa slasket som blir (södra Sverige).

    En sak tror jag dock stämmer om man ser till årstiden. En vinterdag, (5-10 grader kallt), vindstilla, sol och blå himmel.. Då önskar vi oss ingen snö, inget regn och ingen värme.. Enligt mig är det så och jag räknar mig till dom personerna som kan tycka att det är skönt med det ena när man har det andra ;o)

    God morgon!

    Att skaffa valp, innebar för mig en uppoffring av mina älskade sovmorgnar. Det innebar också att vi skulle få torka kiss och bajs hela dagarna i lägenheten och att vi inte skulle få en lugn stund i vårt liv.. Hur blev det då?

    Jo, igår somnade vår lille guling ca. 23.00. När han vaknade? Ja, jag kunde tillomed besöka "damernas" utan att han reste sig upp.. Kl 09.00! 09.30 var det dock dags att gå upp, men så här länge har jag inte sovit på ett bra tag. Det ska bli spännande att se hur det blir till hösten, när man kanske får väcka honom vid halv sex för att jag ska vara i skolan kl. 08.00. Livet är hemskt.. ;o) Men så länge jag har sommarlov ska jag försöka att inte tänka på den saken. Det är ju faktiskt dessutom så att man avslutar dagen med att ta en promenad och startar dagen med en frisk promenad. Kan undra vilka baciller som orkar med det i längden?

    Olyckor inne sker någon enstaka gång och har gjort från första början... Vi trodde det skulle vara kris=akut, ofta. Men! Nej då, vi går ut med honom regelbundet och ger honom mat regelbundet.. Förrutom när han sover så länge som han gjorde idag.. Jag väcker inte honom för att det är matdags faktiskt. Har jag sovmorgon kan han också få det!

    Lugna stunder har vi gott om då han oftast somnar när man kommer in från promenaden. Men han får nog inte det så lugnt alla gånger. Att hålla koll på alla som befinner sig i lägenheten kan inte vara lätt.

    Nu är det frukosttime för matte, lillen har redan glufsat i sig sin.. (Kan undra hur länge man kan kalla honom lillen ;o))

    OjOjOj!!!!

    Tjejer tjejer... Inte visste jag att vi var så nära vänner med vår lille jobbige vän alkoholen.. Usch säger jag! Next time blir det desto lugnare! Idag är ju kick offen till vårt nya liv.. Nu kämpar vi tillsammans.

    Lär inte hinna träna en enda dag denna veckan tyvärr :o( Johan jobbar o då har jag ju lille Atlas.. Ska dock börja lämna honom ensam nu denna veckan, men det blir ju inte två timmar direkt.. Haha ;o)

    FIck ringa och avboka en massagetid som Johan bokat till mig på torsdag.. Vadå otur? Men men, får väl ringa och boka en ny tid snart. Känner för att bli ompysslad..

    TÄNK... om man hade haft tillräckligt med pengar för att en gång i månaden få pedikyr, manikyr, ansiktsbehandling, helkroppsmassage.. Mmm, det hade varit skönt!