Utställning i Malmö!

Klockan sju gick bilen hemifrån Helsingborg på väg ner till Malmö. Vi var där i god tid och där var knappt något folk. Veterinärbesiktningen gick smidigt, skönt! Var ringen var hade vi kollat upp innan, vi hade full koll med andra ord ;o)

J och Atlas var superduktiga, roligt att se dom! Jag var otroligt nervös där jag stod vid sidan om..  :o)

 Förbereder sig mentalt med husse

 Väldigt dålig bild tyvärr, alla blev så här :o(

 Efter fick han ett ben att tugga på!

Vi fick ingen placering eller så, detta berodde på att han är för liten.. Hmm, tur han har vuxit till sig lite den senaste månaden då ;o) Vad hade dom annars sagt tro?

Nåja kritiken kommer här:

"7 månader. Borde redan ha varit lite större. Kraftigt huvud. Tillräckligt markerad underkäke. Utmärkt hals. Tillräckligt utvecklad kropp. Bra vinklad. Rör sig normalt för sin ålder. Utmärkt päls och temperament."

Kritiken kunde varit värre. Första utställningen och han är ju långt ifrån färdigvuxen. Kanske blir det fler utställningar. Återstår att se!

Nu är vi rätt så sletna, så nu ska vi vila några timmar innan det är dags för kalkonmiddag (farsdagsmiddag) hos mor och far. Ha en skön söndag!

Idag är det verkligen höst!


Och när det är höst, då är man oftast trött. När Atlas är trött visar han det så här. Han älskar att ligga på rygg och sova/bli kliad.


Vi har precis kommit in från en underbar höstpromenad! Det blåser rejält och regnar.. Då är det som bäst! Det var så skönt och mysigt på nåt vis! Har varit borta mycket i veckan så har inte kunnat gå någon ordentlig promenad med honom (J har skött det istället). Skönt att få komma ut!

Mötte dessutom grannarna som undrade vad jag gjorde ute och påpekade vad mycket bättre och skönare det är på sommaren. Men idag känns det bra, jag känner mig pigg. Har utfört en del hemmavid. Ska iväg och träna vid fem-tiden och därefter hem till mor o far o äta tacos.. Bättre start på helgen får man leta efter!

Jag önskar er en skön fredagskväll och helg och hoppas att ni finner ro i det oroliga men underbara vädret!

Malmö valp!

Ja, igår fick vi vårt anmälningsnummer och kvitto på att vi anmält oss till Malmö valputställning. Känns rätt så tryggt.. 16 corsos anmälda (har jag för mig). Ska bli spännande, väntar oss inget speciellt. Atlas är ju rätt så tunn så vi får se vad dom säger.. J ska springa med honom. Känner att det inte är något för mig (just nu i livet...)

Idag..

Jag gjorde en lång lista med saker jag skulle göra torsdag och fredag.. Har jag gjort något av det? Nej.. Det har jag givetvis inte. En del samtal kan jag inte ringa idag, de får vänta till tisdag (har praktik på måndag) men resten måste jag verkligen sätta mig ner och göra!

Tror att jag ska ta ledigt nästa höst från skolan och jobba ihop lite pengar över sommaren/hösten och resa en runda.. Känns som att jag skulle behövt det redan nu, men det går inte att ta ledigt förrän nästa höst då jag ska läsa sidoämnen och kan bestämma själv vilka kurser jag ska läsa. Villkoret är att jag kan hoppa in och göra min sista praktik/examensarbete tillsammans med dom jag gått med innan.. Återstår att se hur det fungerar. Hoppas hur som helst att det går min väg!


Det här med att lyfta på benet...

Atlas lyfter på benet ett par gånger om dagen när vi är ute. Detta har han gjort några veckor nu. Idag blåser det, det är svårt att hålla balansen.. Vad händer? Jo, han vinglar till och blir alldeles blöt på sina framben.. Fräscht tycker matte.. Fräscht! ;o) Stackars liten.. Att dessutom göra nummer två när det blåser så hemskt är också väldigt svårt. Speciellt då att kunna stå stilla och pressa samtidigt.. Det kan inte vara lätt att vara hund ;o)

Bilder

Ja, vi glömde ju kameran igår (som alltid).. Kanske tar vi med den idag om vi har tid till att åka iväg, annars får jag fixa bilder i helgen :o)

Nu!

Nu spricker det upp i vackra skåneland. Solen kommer! Fantastiskt! Tur man ska vara inne hela dagen och ringa och städa..  ;o) Kanske hinner vi ut en runda till Vrams för att lägga ett spår. Hade varit roligt..

Må solens strålar värma ditt inre! Sätt på dig gympaskorna och promenera en långrunda!

Sökträning!

Igår vid halv tio tiden på förmiddagen, begav vi oss iväg till Vrams Gunnarstorps skogar. Där beslöt vi oss för att testa sök. Tanken var att han skulle leta upp oss alltså. Vilket han verkligen gjorde! Nästa gång är det handskar som gäller och att lägga ut ett spår som han ska få nosa upp.

Vi hade två härliga timmar i skogen! Vi vadade i bäckar (Atlas fattade inte att det var så djupt.. hehe han blev rejält överraskad.. :oP) klättrade över träd, rullade oss i lövhögar (läs Atlas) letade godis i träd (problemlösning som fungerar!). O så gick vi förstås vilse.. Men! Tanken var att vi skulle vara ute i ca två timmar för att sen köra och hämta den beställda maten, och visst var vi det! Atlas var oerhört trött efter rundan!

Det jag tyckte var skönt var att ha honom i spårlinan när vi gick i skogen, han kunde springa i princip som han ville (han brukar inte springa långt bort från oss) och vi kunde träna på att ha kontroll på honom när det exempelvis dyker upp rådjur... För det gjorde det! Kul, men han stannade och kom till oss.. Med slak spårlina, så nåt måste vi ju göra rätt ;o)