Uppbokade helger!

Ja, detta är inte riktigt klokt. Vet inte hur vi ska få tiden att räcka till.. Helgerna börjar ta slut så smått och ångesten kommer (inte riktigt så dramatiskt, men lite jobbigt är det att alla helger fram till december, nästan januari, är uppbokade..)..

Hur får man egentligen tiden att gå ihop?

Mysdag...

Idag är det riktigt mysväder. J ska iväg och handla så att vi kan göra hemmagjord pizza här hemma ikväll. Jag ska diska och förbereda så att allt är färdigt när han kommer hem.

Atlas har fått sin långrunda för idag, vi har varit och köpt harry boy. Nu är det vår tur att vinna! :o)

Jag har ännu inte ätit någonting idag.. Jag vet, det är fel metod.. Men när jag har ont i halsen, är det väldigt svårt att svälja ner någonting överhuvudtaget. Tänkte dock ta en smörgås nu, pizzan ska ju inte ätas förrän ikväll.. Mums!

Nyaste skivan med...

Lars winnerbäck Bild hämtad härifrån

Nya skivan är mörk, den mörkaste han gjort.. Har funderingar på att inte ge ut fler skivor efter denna. Vi får se, har inte lyssnat igenom hela, den finns just nu i bilen nämligen.

Bilderna jag lovat!

 Vi mötte en goldentik som var tre år gammal...

... hon gillade att rulla sig i leran.. Inte Atlas stil direkt ;o)

 Ignorera ögonen här, ser lite läbbiga ut, sitter fint och väntar på en stubbe...

 Sitter med matte och undrar när jag ska ge honom godiset ;o)

 Han ser nåt i fjärran (Ni ser att han har halkat i leran) :o)

 En stående Atlas som tittar in i kameran, hur är det möjligt? ;o)

En sak avslutad, nu börjar vi med nästa!

Efter tentan som var igår, är det ett projektarbete som nu ska göras. Jag känner mig hyffsat lugn då vi endast ska lämna in två datorskrivna papper i vår rapport. Tyngdpunkten kommer alltså att ligga på den muntliga framställningen. Intressant!

Läser dessutom en skönlitterär bok nu som heter "De kanske lämpade" av Peter Höeg. Djup, klurig men tror att den blir bra! Krävs nog lugn och ro om man ska kunna plöja igenom den hyffsat snabbt.

Nu förbereder J thé till oss med citron. Allt för att lugna min hals! Hoppas att ni får en mysig kväll! Atlas slocknade här nu :o)


Allting har släppt...

Tror att jag har spännt mig mer inför tentan än vad jag själv trott. Idag, dagen efter.. Då vaknar jag givetvis med halsont. Har redan tagit preparat ;o) så det inte bryter ut. Hemska tanke! Hur som helst ska jag testa träna imorn ändå. Förkylningen ska inte vinna!

Atlas har lyft på benet idag. Stor kille! På söndag ska vi iväg till Båstad och träffa ett 20-tal andra hundar. Ska bli mycket spännande! Han växer och frodas! Ska lägga in bilder från dagens lek i hägnet i Pålsjö skog. Men det gör jag senare eller imorn.

Första tentan och jag lever fortfarande!

Visst låter det konstigt? Att jag fortfarande lever alltså?

Tentan idag bestod av två frågor (vi fick välja av fyra st.). Om dessa skulle vi skriva i fyra timmar.. Skrattretande tyckte vi.. Efter tre och en halv timme kom jag ut från tentasalen.. Jag hade använt nära hela tiden. Frågorna var komplexa och i och med att det är första gången man skriver en tenta, betyder också att man inte riktigt vet vad som önskas. Detta återstår att se, spännande!

Efter tentan gick vi ut och åt lunch, mums! Emelie och Lina åkte sedan hem medan jag och Elina fortsatte. Jag fann två st. tröjor på Zara. Fantastisk affär! Elina fann två klänningar i samma affär. Tycker absolut att Zara ska öppna upp en affär här i Helsingborg. Snygga kläder till bra pris!

J hämtade mig på stationen och vi körde ut till Väla. På InterSport hade de 20% rabatt på allt du handlade för att du var Friskismedlem.. Det gillar vi! :o) Jag fick köpt tre st. tröjor, nu klarar jag mig ett tag till, skönt!

Nu är jag hemma och vet inte hur jag ska orka med kvällen med Greys Anatomy och So you think you can dance...

Ha en skön kväll där ute! Hösten är kommen!

Facebook... Jag erkänner!

Grattis! Nu är jag fast. Riktigt kul är det att finna gamla vänner och skolkamrater. :o)

Få uppdateringar, ingen tid eller ork.

Atlas sköter sig, han var hemma fem timmar igår. Duktig kille!

Dop igår.

Vill resa, och det ska vara nu!

Om du lämnade mig nu - Lasse W!



Mmm, det gillar vi! Idag har det varit rätt segt, känns skönt att mörkret kommer så det är idé att tända ljus och mysa!

Två timmars...

... promenad blev det idag. Vi gick bort till Bruces skog och hundhägnet där jag släppte Atlas. Härligt! Därefter balanserade vi på stockar och stenar, det var blöt idag så det var lite svårt, men det gick!

Jag kommer garanterat att känna av detta i mina ben imorn! Atlas ligger i sin säng nu och blev rätt så trött. Tur! Vi ska ner till mor och far och äta en bit mat. Får se om han är lugn där.. (nåja, man kan ju åtminstone drömma)

J mötte upp oss vid Bruces skog så vi fick skjuts hem..

Ooops, nu är vi sena (igen). Förstår inte varför det är så svårt att hålla tiden nu för tiden!

Ha en trevlig kväll!

Och!!! Glöm för allt i världen inte bort Greys Anatomy! Dubbelavsnitt! Och därefter So You Think You Can Dance

En dag som denna...

... hade jag gärna gjort om från början.

Det börjar med att tåget till Malmö är försenat ca. 40 min. Detta innebär att vi givetvis blir sena till föreläsningen. Vi bestämmer oss då för att gå på den som börjar klockan 10.15 istället. (Två likadana förläsningar i mindre grupper, vår grupp kl 8 och den andre klockan tio) Detta innebär att vi hade kunnat ta tåget TVÅ timmar senare, vilket i sin tur hade gjort att vi hade legat i sängen två timmar längre.

Föreläsningen var sådär, en aktiv sådan. Svårt att förklara, har säkert fått ut något av det, måste bara smälta det först ;o)

Efter det åkte vi hem, jag kom hem till Atlas som hade varit ensam i hela fyra timmar. Det verkar ha gått utmärkt! Härligt :o) Vi gick ut en kort runda, jag gjorde mat till oss och därefter blev det sängen....

Där försov jag mig (skulle varit o tränat idag) givetvis. Bestämde mig då för att gå en längre promenad med Atlas och trötta ut honom lite. Vi tränade också lite på ett fält där han kunde springa löst. På vägen tillbaka börjar det HAGLA. Haha, jag hade bara en fleecetröja på mig, borde tänkt på regnjacka... Men men, hem kom vi, och ont gjorde det. Atlas förstod nog inte riktigt vad det var som attackerade honom uppifrån.

Nu ska jag slänga mig framför soffan... Det ni ;o)

Hemma igen!

Denna bilden tog jag när jag åkte iväg till min älskade syster för att gå på hudvårdsklass. Killarna var trötta!



Köpte en mascara och mascaraborttagning, köpte även en läpppeeling + läppbalsam. Kul! Mary K var det! Ska nog anordna en egen klass tänkte jag :o)

På samma promenad...

... men i kohagen :o)

 Härligt med vind och några droppar regn!

  Här upptäcker han korna.. Kaxig är han! :o)

  Vågar till och med fram för att nosa

  Han tyckte dock inte korna var så roliga när de började röra sig mot honom ;o) Här leker Atlas och Peter istället med en stooooor pinne!

Dagen efter...

... kräftskivan i Västra Karup hos Elina och Peter! Vi var ute på en underbar promenad längs vattnet i blåsten. Vi försökte få Atlas intresserad av vattnet... Men nej ;o) Ingen badhund här inte

 Här försöker matte locka honom ner till vattnet                                                                          


 Elina väljer att gå nerifrån stranden istället


  Atlas äter hellre tång ;o)


En regnig fredag

Dagen började kanonbra idag. Fint väder när jag o Atlas tog en kort morgonpromenad. Duschen - fantastisk! Skulle precis göra vid mig då jag fåt ett sms av Elina.. Var är ni?

Trötta mig! Jag har tänkt helt fel (skrivit rätt i kalendern) och trott att vi skulle ta tåget 9.10 när vi istället skulle vara i skolan 9.15. Ingen tid att stressa, hann ju inte med rätt tåg i vilket fall som helt. Tyvärr!

Klockan 12.06 var jag färdig på skolan, då gick mitt tåg 12.08. Ingen idé att springa som en dåre och ändå inte hinna med det. Så det blev ett senare tåg. Uppföljningen vi hade på slutet, hade vi tid till kl 14. Jag tjänade alltså på det vilket tåg jag än hunnit med!

Åt en bulle m bulle på tåget. Mums! Längesen :o)

Nu ligger jag i sängen och försöker hålla mina ögon öppna. Segt med regn!

Den elfte september...

Två dagar sen, fann denna videon nu. Den berörde mig djupt. Ingen ska behöva ha det så!


Ta hand om era nära och kära! Säg det till dom idag, det ni tänkte göra imorgon!

Jason Mraz...

Vem är detta? Fantastiskt!


Solen värmer min själ!

Mmm, härligt är bara förnamnet! Idag har varit en kanonfin dag. Sommarvärme, sol och blå himmel. Kan man önska sig en bättre start på hösten? Nu klarar jag några regniga dagar till.

Atlas o jag gick en timmes promenad vid sju-tiden. Nu har han ätit mat och jag håller på.

Upptäckte precis att mina naglar är alldeles blå på ena handen.. Har nämligen gjort en blåbärssmoothie. Mums!!

Hoppas att ni haft soligt hos er också idag, om inte utanpå så inom er.

Nu är det endast tre månader kvar till lucia. Fantastiskt!

Idol....SKIT!

Är det någon där ute som tittar på Idol? Avskyr verkligen att titta på det programmet. Jag gillar program där de sökande får konstruktiv kritik som de kan arbeta vidare med. Nu är det endast, "Du suger" "Stick hem med dig" "Hur f*n kan du ha flickvän" osv.

Jag veeet!! Jag behöver inte titta på det, men att arbeta med ungdomar/barn (nåja, jag ska...) och berätta för dom varför de inte får säga vissa saker är svårt. Speciellt när det accepteras i olika tv-program och ses som underhållning.

Praktik!

Nr jag slog upp mina ögon i morse funderade jag på vad jag håller på med. Är det ens mänskligt att gå upp halv sju? ;o) Tidigare än nio borde vara förbjudet. Som tur var, körde J och Atlas mig till praktiken idag! Tack grabbar :o)

Dagen har gått riktigt riktigt fort! Tyckte att det var lite segt i början, visste inte hundra var jag skulle vara. Men nu sitter jag hemma och här har jag varit en timme tillbaka.

Nu ska jag skriva ner händelser/att tänka på till jag kommer den längre perioden. Två veckor ska jag vara där då. Har redan nu fått en skön känsla för gruppen och ser verkligen fram emot det!

Många aktiva barn med mycket spring i benen och många åsikter. Så är det, ska även fundera ut om det var någon direkt könsskillnad (vad jag såg) i klassrummet. Hur de behandlades/tilläts att göra osv. Läser ju trots allt om kön-klass-etnicitet m.m.

Onsdag.. Hälften av veckan har gått!

Ja, återigen rusar tiden iväg. Visst är det trevligt att vi närmar oss julen och att vi har släppt förhoppningarna om sommar (för stunden), men kära nån!

Skolan har nu varat i en och en halv vecka, om två veckor har jag avverkat min första tenta! Härligt ;o) Imorn är första dagen i min nya praktikklass. Ska bli riktigt skoj! Ska ner i klass F-2.

Tiden rullar på, man får nya saker att göra, att se framemot. Saker att göra även hemma och rätt vad det är har ett år (till) gått o jag har endast ett o ett halvt år kvar på min utbildning. Skrämmande, men kul! Hoppas så att jag finner jobb där jag vill när det är dags att börja söka.

Dagen har varit lång, ska snart slänga mig i soffan och titta på värdelösa serier :o) Skönt med avkoppling för hjärnan!

Ha en mysig kväll! Tänd en massa ljus och myys!

Uppdatera, uppdatera, UPPDATERA!

Ja, hur sjutton hinner alla människor att uppdatera sina bloggar hela dagarna, trots att de jobbar heltid. Lägger de ner mindre tid på att umgås med sina familjer/sambo/vänner "på riktigt" för att uppdatera sin blogg?

Tycker dessutom att det är underligt med människor som (nästan) kräver av vissa bloggare att de ska uppdatera. Vad har dom med det att göra? Det måste ju vara bloggaren själv som styr över innehållet i bloggen och hur ofta den uppdateras?

Dagens ord: Uppdatera ;o)

Stendöd..

.. ja, totalt stendöd har Atlas varit idag! Han var inge bra i magen igår (skrämde upp oss rejält), men nu äter han igen och allt är som det ska (tror vi ;o)).

Han har legat och tagit det lugnt hela dagen. Ibland behövs ju det också!

Nu kom J hem från Maxi, ska hjälpa honom att packa upp!

Hoppas att ni har haft en fantastisk helg!

Idag är det måndag!

Idag trodde jag att jag skulle känna mig utvilad och redo för en ny vecka. Men icke.. Vet inte om jag är immun mot rosenrot som ska fungera så himla bra? Jag fortsätter några dagar för att se om det vänder.

Tror tröttheten beror på att skolan började förra veckan.. Inte är jag van vid att analysera och vara fullständigt fokuserad i flera timmar i följd ;o) Helst ska man ju dessutom kläcka ur sig en bra kommentar då och då ;o) Har dessutom varit rätt så aktiv i helgen. Men det harvarit härligt!

Jag laddar dock för fortsättningen av veckan. Det kan ju inte bli sämre om man säger så :o)

Hopp och lek!

Efter hundutställningen begav vi oss till hundhägnet i Pålsjöskog. Där lekte Atlas och Enzo för fullt. Vi märkte dock på Atlas att utställningen hade gjort honom trött! Men lite lek orkade dom allt med ;o)

  Här ser ni skillnaden i storlek :o)

  Lek mitt i fikan :o)

  Fina killar!

Hundutställning på Sofiero!

Japp, nu har vi varit på vår första hundutställning på Sofiero. Väskan var packad, vi var inställda på att Atlas skulle hälsa på allt och alla. Vi var redo! Rätt papper hade vi med oss (som tur var) :o) Härligt  väder!

 I bilen precis innan vi skulle gå in på Sofiero

  Här ligger Atlas och vilar i solen, han skötte sig exemplariskt!

Vi funderar på att anmäla oss till Hässleholm i oktober och om det går bra där, till Malmö valputställning.

Ny kamera!

 Bild hämtad från google.se

 Bild hämtad från google.se

Vi har nu köpt oss en ny kamera. Är trött på att använda mobilen och vill ju så gärna få någorlunda bra bilder på vår lilleman!

Anledningen till att den blev svart.. Ja, det är faktiskt för att matcha bilen ;o) Haha

Ikväll är det fotboll, Sverige-Danmark! Glöm icke! :o)

Atlas+Charley








Dessa är de bilder jag lyckades ta när vi hade en lekträff med CC-valpen Charley (två dagar yngre än Atlas). Lotta, ser framemot att få några bilder som kanske blev bra? ;o)

Det var hur som helst supertrevligt och roligt att träffa er alla tre! Tror ju absolut att Atlas också tyckte det ;o) Så mycket lek vettetusan om han fått på samma gång :o) Härligt! Det får vi göra igen!

Släpp en bomb...

... över mitt huvud när jag sover. Det hörs ändå ingenting. Jag förstår inte detta! Jag vaknade till vid kvart i nio, sängen bredvid mig var tom, ingen Atlas låg i köket.. De hade gett sig ut utan att jag märkt det! Visst var det skönt att sova, men ibland blir man rädd för sig själv!

Idag ska vi väga Atlas och sen åka upp till Falkenberg! (Måste ju visa bilen ;o))

Ha en bra dag!

Volvo V50!

 Visst är han fin! Sixten heter han ;o)

 (Kände oss tvingade att radera kvinnan som var med på bilden ;o) Hon kanske inte vill ha sitt ansikte i min blogg ;o))

Ny bil hämtas imorn!

Japp, den är färdig och står alldeles nytvättad och nybesiktigad och väntar på oss. Wee! Ska bli så roligt! Kanske skickar in en bild här på den senare.

Det är en Volvo V50, svart årsmodell -04.

Försöker få tag på bur till Atlas också, en burförsäljare ansåg att vi hade valt för liten bil till en så stor hund. Då blev vi faktiskt trötta! En kombi ska väl räcka till en fullvuxen hund för sjutton? Vi hade en liten Seat Ibiza innan, den hade han fått plats i (lite trångt hade det blivit, men platsen hade funnits där). Blir så trött på sådana kommentarer. VI är supernöjda, tror Atlas också kommer gilla den. Han älskade den lille röda nämligen!

Mattemor och mattefar har också en himla kul bil att åka i. Där kan han stå upp och titta ut på allt som rör sig. I den röda nådde han inte upp riktigt ;o)

*Brumbrum' ;o)

Lyckliga barn på bussen!

Så fantastiskt pigg och glad jag blev när jag satte mig på bussen på väg hem från stan. Trött var jag när jag satte mig! En liten flicka satt i sin mors knä och skrattade med hela ansiktet. Supercharmig liten tjej! Hade dessutom Lasse i öronen. Var riktigt glad och studsig när jag gick av bussen! Fler sådana ögonblick önskar jag!

Har precis förberett tacos, J fixar det sista medan jag sitter här! Mums :o)

Fot- och handmassage

Det gav jag min baby idag. Han har varit duktig med lillen och lagat middag till oss. Tycker om att ta hand om dig älskling!

Sprid er kärlek ut i världen!

Atlas och husse...

Har idag spenderat sin dag tillsammans! De har promenerat i cirka två timmar till bruces skog och där släpptes han i hägnet och de hade tydligen superskoj. Hmm, hade så gärna velat vara med! Bra att han orkar gå ända dit, då vet vi det. Tror att jag också måste göra det någon dag ;o) Låter så mysigt!

Hoppas att ni haft en bra dag!

Fantastiska vän!

Elin kom och hämtade mig på biblioteket och förde mig ut till ljuset (och kylan för den delen!). Ut till stan och hittade en fantastiskt fin kjol. En affär hade outlet och där var kanonfina grejor! Dit ska vi igen när jag fått mina csn-pengar ;o)

Därefter satte vi oss på Åhlens och åt rostbiffssmörgåsar och pratade och pratade och... Ja, pratade :o) Tycker om dig så min vän!


Rödvin en tisdag!

Ja, varför inte egentligen? Vi har ingen bil hemma längre då Pärlan är såld och ett glas kan ju knappast skada?

Idag har jag varit nere på stadsbiblioteket och läst. Det är alltså den svåraste bok jag någonsin läst. Okända ord och formuleringar och så mycket text  på endast 39 sidor. Jag vet, ni tycker att det låter lite.. Nu kommer jag från ett sommarlov där jag endast läst skönlitterära böcker (lättlästa) till en bok som.. Ja, varje mening måste jag läsa koncentrerat. Det jobbiga är också att jag översiktsläser mycket, inspekterar inte varje ord, men i denna tunna bok, ja, då måste jag läsa allt.

Den är väldigt bra när man kommer in i den! Det ska jag inte säga någonting om, men att 39 sidor skulle ta så lång tid, är för mig ett mysterium :o)

Regn och rusk - Skönt!

Idag har vi varit i Pålsjöskog och busat. Träffade en labbe från valpkursen och en border collie. Atlas sover gott nu kan man säga! Han har nog inte heller varit så smutsig någonsin förrut ;o)

När det är höst, då är det okej att det regnar. Då tänder man bara lite lampor och (framför allt) ljus!

Bilköp....

Det är en jäkla djungel! En bil blir det, men vad för någon.. Och när? Ja.. Haha, det är en mycket bra fråga! Tror Atlas kommer gilla om vi köper ny bil också ;o) Han kommer ju i så fall högre upp och kan titta ut på allt som händer utanför bilen.. Härligt!

Idag blir det våfflor i Pålsjöskog med P o S, mys!

Ikväll blir det middag hos D o M. Också mys :o)