Promenaden

Vi tog en lugn 40 minuters runda jag och lillprinsen. Efter tjugo meter började tungan hänga ut.. Värme+Cane Corso= Ingen bra kombination..

En liten flicka sprang mot oss och frågade snällt om hon fick klappa, jag sa nej. Orkade inte med en massa klappar idag, men duktig det var hon! Inte alla barn frågar och inte alla föräldrar heller för den delen. De är nästan värre...

Grannen sa att de hade kunnat passa honom om han hade varit lite mindre.. :o) Stor men snäll är han vår prins!

Solen värmer!

Solen värmer verkligen upp min fortsatt vinterinställda själ.. Den börjar så smått bli fylld med ljus och det är väl alldeles härligt?! Inget är härligare än när man tänker på sina fantastiska vänner, sin underbara familj och sin älskade sambo och verkligen ler lyckligt?! Jag tänkter ju förstås på lillprinsen också.. ;o) Värmen som sprider sig i kroppen är obeskrivlig och jag är så glad för att jag har er!

Nu kurrar magen min, får nog göra vid en god smoothie till mig och några knäckisar. Mums!

Teaterapa...

Är det jag? Egentligen gillar jag att synas och höras, speciellt när man agerar.. Varför gör jag då inte det oftare? Tror tyvärr att det beror på att jag är orolig för att göra bort mig och för att jag gärna vill göra allt perfekt.

Idag hade vi redovisning inför klassen och det gick verkligen superbra. Trivdes som fisken i vattnet när jag stod där uppe och "agerade" kul kul!

Bruces skog!

Istället för träning blev det promenad i Bruces skog för mig, A och mor. Det blev också en stund i hägnet med en vit gårdshund (?), liknade en schäfer. De passade så bra ihop, ångrade att jag inte bytte nr med ägaren ;o)

Sitter hemma nu, nyduschad med en kille som är helt slut. Härligt! Ska strax bege oss ner till mor och far för grillat. Syster och B kommer också dit, mysigt!

Tänk på att finna glädjen i det lilla och var glad för dina vänners framgång!

TGIF!

Behövs det sägas mer? :o)

Sitter nu hos mor och far och tittar på talang. Har precis ätit ost och kex så det verkligen sprutar ur öronen. Gott!

Helgen blir relativt lugn, träning och grillning imorn. På söndag står det plugg på schemat för min del, J ska jobba och Atlas ska hjälpa matte ;o) Tänkte nämligen ha min praktik på måndag (som jag egentligen skulle använt till en individuell uppgift).

En sån här dag..

.. hade det ultimata varit att ha en trädgård att sitta i och vänta på att köttet ska bli färdigt på grillen. Till det ett par goda vänner och ett gott vin så... Ja, ni förstår min tanke? Underbart :o)

Längtar så tills vi får ett hus eller radhus som vi kan bosätta oss i "på riktigt". Känner verkligen med denna lägenheten att det är en mellanstation. Tar inte tag i något ordentligt och känner inte för att måla om m.m, vi vet ju inte hur länge vi stannar här. Förhoppningsvis inte så länge till!

Radhus/hus blir det inte förrän jag pluggat färdigt (antagligen) men då jäklar.. Rydebäck har många fina hus, har redan hittat några stycken. Råå är inte heller helt fel :o) Nåja, vi ska inte köpa nu, men vi drömmer oss bort och det kostar ju ingenting!

Britains Got Talent!



Lyssna på denna killens historia och hans sång. Jag blev rejält tagen! Bara för att man är bra på något innebär inte detta att man är bra på "rätt" grej enligt mobbarna. Alltid hittar de något..!

Stark kille, mycket stark!

Vad skriver jag om egentligen?

I bloggen blir det blandat innehåll, men det mesta är vad jag hittar på om dagarna och vad jag tänker om olika saker. Visst kan detta tyckas lite halvtradigt, men läs då inte. Jag skriver för att jag vill ha en dagbok där jag skriver det jag känner för.

Detta låter som ett försvarstal, det är det egentligen inte. Ni som läser bloggen återkommer ju dagligen och då finner ni säkert någon nytta med det jag skriver ;)

Nu drar det åt sommaren!

Jajemen! Nu jäklar är vi verkligen på väg mot sommaren, solen blir allt starkare och lyser oftare.. Helt underbart!

Kräsen kräsen

Atlas är dökräsen med maten, tyvärr! Himla tradigt är det. Vi ska nu prova att värma maten och att ha den på matbordet när vi äter för att han ska tro att han får av vår mat.. Det är ju värt ett försök!

Egentligen skulle vi åkt på utställning den 4 maj (har varit bestämt länge), men det gäller inte längre. Jag ska nämligen till min kära Elin den 3:e och känner inte för att köra hemifrån vid sex tiden dagen efter för att hinna till utställningen.. :oP

Praktik, praktik, praktik!

Ni gissade rätt! Jag är nu inne på min sista praktikvecka (hur klokt är det??) för denna terminen och kommer efter denna vecka endast ha strödagar.

Mentorn kom ut och besökte mig idag. Det var inte det bästa besöket, men det finns det ju förklaringar till!

En ny människa!

Ett stort grattis vill jag ge till Mange och Vicke som blivit föräldrar till en liten flicka. I lördags bestämde hon sig för att se världen! Blir fylld med lycka och glädje när jag hör våra vänner berätta  :o)

Vi ses kanske (förhoppningsvis) på torsdag kväll! Skulle vara mysigt :o)

Praktik!

Praktiken är igång för fullt, är nu inne på andra veckan, efter nästa vecka har jag endast några strödagar kvar därefter är det examenspraktiken termin 7 som gäller! Spännande!

Atlas...

Vår lille prins kommer antagligen att fortsätta vara liten, alltså inte växa mycket mer på höjden. Lägg därtill att han är otroligt kräsen och att inte ens Bravo färskfoder går ner (någon som vet något annat foder som är bra till kräsna hundar?), vilket inte direkt får honom upp i vikt. Trist, men han är finast ändå så klart :o) Därför avvaktar vi med utställningar för tillfället, en i Åseda ska vi på men endast för att träffa Atlas släktingar och uppfödare!

Hur som helst är vi så glada för att han kommit in i våra liv. Han är en sprudlande, positiv, lekfull och fullkomligt underbar hund som älskar att sitta i knäet och bara mysa :o)

Perfekt helg!

Känner på mig att denna helgen kommer att bli den bästa på länge! Vi är lediga båda två, hundkurs både idag och imorgon, vi ska ut och äta för att fira mor min ikväll, lägenheten är nystädad och tvätthögen fortsätter att krympa, anmälan till sidoämnena till hösten är inskickade... Ja det var väl allt :o) En bra start på dagen/helgen med andra ord! Dessutom har vi uppehåll och stundtals sol trots att vädergubbarna i torsdags lovade regn!

Dåligt samvete!

Ser att ni är många som fortsätter att komma till bloggen trots att den inte är uppdaterad. Ska skärpa till mig nu tänkte jag! Senaste veckan har jag haft praktik och har dessutom lyckats få tag på en förkylning. Har därför inte varit särskilt pigg. Men, nu har jag kommit in i rutinerna på förskolan som jag är och på måndag tänkte jag vara frisk och ta tag i saker och ting!

Hoppas att ni haft en bra vecka! (Tiden flyger iväg!) Vad ska ni göra i helgen?

Dags att börja lita på prinsen!

Jajemen! En högtidlig dag är det för oss :o) Atlas har nu fått utökat till sovrummet när han är ensam hemma. Tidigare har han bara varit i köket, han har nämligen inte skött det riktigt bra så vi har inte vågat annat. Men nu är det tid att ge honom en chans åtminstone :o)

Snart ska jag in i duschen har precis kommit hem från träningen. Skönt att få röra på fläsket lite!

Hoppas ni får en kanonbra helg! Vi ska upp till Falkenberg och gå på kalas!

IDag är en sådan dag..

.. då jag inte kommer göra många knop. Har himla ont i magen och vädret hjälper inte heller till det minsta..

Planer för idag:

* In på olika internetsidor för att kolla in tips på förskoleaktiviteter (inför praktiken)

* Skriva lite på den individuella uppgiften!

* Träna

* Packa

* Åka till Falkenberg


Kycklinglasagne!

Jag är så otroligt stolt över mig själv så att jag håller på att spricka.. :o)

Att laga mat har för mig varit en jobbig grej då jag verkligen måste gå efter recept till punkt och pricka för att det ska bli nåt bra av det. Det gjorde jag även denna gång. Men! Nu gjorde jag lasagne (som jag aldrig tidigare gjort) med kycklingfilé istället för med köttfärs. Hur mumsigt som helst blev det :o) Till det så blev det en god grönsallad och utsökt kranvatten!

Hoppas ni får en mysig kväll! Själv ska jag ta upp utvärderingar och planering inför praktiken!

Vår lille prins!

När vi närmade oss pensionatet som Atlas varit på nu de senaste dagarna började hjärtat slå en aning. Vad säger dem om honom? Hur är han när vi hämtar honom? Har han ätit osv osv.. Tusen tankar med andra ord. Kan tänka mig att det kan jämföras med att lämna bort ett barn på förskola (ungefär).

Hur som helst så kom vi dit och J gick för att se om A var ute i "sin" rastgård. Det var han! Så vi kollade in honom snabbt (han såg så fin ut!) och gick in på pensionatet.

De sa att A varit jättestressad hela första dagen så han hade fått lite särbehandling och fått gå ut och gå en extra runda. Ute gick det nämligen bra! De informerade oss om att han inte gillar bollar särskilt mycket utan han ville hellre lukta. Med tanke på att han aldrig varit på ett ställe där det passerar så många hundar förrut, tyckte vi inte att det var särskilt konstigt. Jag menar, en könsmogen hane plus en massa dofter, hello heaven ;o)

Han hade morrat lite när de skulle ta ut honom från hans box på kvällen, men raggen och kroppshållningen visade tydligen att han var rädd.. Vår lille kille!

Maten hade han inte ätit av överhuvudtaget (inte så konstigt egentligen), så om han var tunn innan kan vi ju säga att han inte är särskilt grov nu ;o) Stackars killen, han slängde i sig maten när vi kom hem!

Vi vet ännu inte exakt hur A har tyckt om pensionatet då det har varit så många intryck nu dessa dagarna, så vi har faktiskt redan nu bokat in några gånger till. Då lär vi ju nästan märka om han vill gå in där eller inte. Hoppas så att han kan trivas där, det är ju verkligen en perfekt lösning för oss när vi vill ut och resa eller om vi ska bort bara några dagar!

Nu ligger lillprinsen och sover jämte husse som ska jobba inatt. Ser inte helt fel ut :o) Oj vad jag är glad för att just dem är mina!

Blev ni lurade igår?

Blev ni lurade igår på första april? Jag gjorde det inte. Tycker inte att jag stött på några skämt som verkar särskilt realistiska...

I Helsingborgs Dagblad stod det att en körskola skulle servera sina elever sprit när de körde halkan. Detta för att de ska se hur deras körning blir.. Får ju verkligen hoppas att detta inte stämmer!

Längesen!

Nu var det längesen jag uppdaterade i bloggen ser jag. blogg.se har ju legat nere i helgen och därefter har det varit en del att göra. Så är ju livet ibland! :o)

Atlas befinner sig på ett pensionat sen i måndags eftermiddag/kväll. Vi ska åka och hämta honom idag vid 17-tiden. Äntligen :o) Saknar ju honom så! Anledningen till att han befinner sig där är för att jag egentligen skulle haft heldag idag och J slutar inte förrän 15 idag. Det är ändå skönt att ha honom där för att se om han trivs. Om han trivs bra vet vi ju var vi kan lämna honom när vi ska ut och resa bort några dagar eller någon längre resa! Skönt att slippa vara beroende av mor och far eller Js mor och far. Någon dag händer det ju att inte någon av dem kan!

Kursstart var det igår, nu går det undan! Nästa vecka börjar nästsista praktikperioden för mig på min utbildning, är det klokt? Tiden rusar iväg och redan har vi onsdag!

Ska försöka göra undan en del grejer idag så jag slipper sitta allt för länge på fredag. Kanske ska jag ta och boka klipptid till fredag! Hade varit skönt :o)