Bussresan!

När jag skulle hem från stan tog jag bussen. Mycket intressant!

Det började med att två killar diskuterade en tjej (som den ene killen nog var intresserad av). Den andra killen säger att "Ja, men hon har ju liksom inget smink när hon går uanför dörren" "Vilken "normal" tjej har inte det, nej du kan få någon annan". Jag höll verkligen på att sätta i halsen, jag går utan smink och skäms inte för det. Stackars J!
Det andra samtalet som jag fick ta del av (ena sidan i alla fall, tjejen pratade i mobiltelefon) handlade om misstänkt otrohet. Personen i den andra änden av samtalet verkade tro att tjejen varit otrogen och hon satt och försvarade sig högt och tydligt på bussen.

Hur är det egentligen med privatlivet? Värnar man inte om det längre? Sen kan jag ju inte hjälpa att jag har oerhört stora öron, sitter hon och basunerar ut det.. Ja, då kan man ju inte låta bli att lyssna.. :oP

En helt fantastisk kväll!

Jajemen, det har jag verkligen haft!

Börjad med konditionsträning, duschade därefter nere på gymet och gick till Harrys för att gå på date med Malin :o) Förrätt, fördrink, huvudrätt, efterrätt, Kaffe baileys och cider till maten. Fantastiskt gott och så mysigt! Tack så mycket vännen för ikväll! Kommer verkligen att sakna dig nu när du åker upp igen!

Skolarbete!

Sitter nere i Malmö nu och väntar på att vår film ska brännas över till cd-skivan. Är så grymt hungrig!

Det visar sig nog att vi slutar tidigare än 16 idag. Hoppas hoppas! Då slipper jag stressa hem för att packa gymväskan och finkläderna inför utekvällen med Malin!

Hoppas ni har en bra dag!

Starka personer!

Läste i en artikel om en mamma som skrivit en bok om hur svårt det är att anpassa sitt liv till en autistisk son. Hon gör allt med kärlek och blir till slut tvångsintagen på psyket för att hon helt enkelt inte orkade mer.. Gripande!

Parlamentet 2



Det finns ju en ny kille också! Kul kul med nya ansikten och nya skämt! :o)

Parlamentet!



Missade detta i måndags. Tur youtube finns! :o)

Ylande hund!

På våningen under oss, finns numera en hund (amstaff) som yyyyyylaaar. Atlas reagerar inte så mycket nu när jag är hemma, men när J kom hem sist när A var ensam hemma hörde han att A också stämde in i ylandet. A har alltså inte låtit någonting på dessa månader vi haft honom ensam hemma. Vissa dagar har han varit ensam hemma i sex-sju (max!) timmar, men ingen granne har hört något. Nu har han iofs hittat på annat bus ;o) men det är skönt att han inte stör grannarna!

Ljudet är ju verkligen olidligt, det skär igenom en. Undras hur länge hunden är ensam...

Ylande hund!

På våningen under oss, finns numera en hund (amstaff) som yyyyyylaaar. Atlas reagerar inte så mycket nu när jag är hemma, men när J kom hem sist när A var ensam hemma hörde han att A också stämde in i ylandet. A har alltså inte låtit någonting på dessa månader vi haft honom ensam hemma. Vissa dagar har han varit ensam hemma i sex-sju (max!) timmar, men ingen granne har hört något. Nu har han iofs hittat på annat bus ;o) men det är skönt att han inte stör grannarna!

Ljudet är ju verkligen olidligt, det skär igenom en. Undras hur länge hunden är ensam...

Ettårs sprutan!

Japp, nu när prinsen fyllde ett år passade vi också på att ta ettårs sprutan, så är den gjord. Skönt! Han skötte sig alldeles utmärkt, mattehjärtat blev så varmt när jag tänkte på grabbarna hos vetten idag!

Nu har vi alla vaccinationer på ett och samma vaccinationsintyg. Förut hade vi två olika, hans kennelnamn blev nämligen felstavat i början!

Atlas födelsedagsbakelse!

Bakelsen som Atlas slukade på mindre än en minut..







Bakelsen innehöll följande:

* Sylta
* Leverpastej
* Torkad oxlever
* Hundkex

Mycket uppskattat kan vi ju säga :o)


Prinsen fyller 1 år!

Galet säger jag.. Helt galet. Atlas fyller idag ett år. Detta året har verkligen gått så fort, mycket har förändrats och våra liv har ändrats drastiskt!





Har vår kille liksom någonsin varit så här liten? Ofattbart :o)

Grattis säger vi givetvis också till Atlas syskon. Vi sänder en tanke till Nitro som inte fick fira sin födelsedag här nere med oss, men "Mallan" tar hand om dig :o)

God natt Sverige!

Nu är det tid för sängen och påsken går mot sitt slut. Kan undra hur många barn som faktiskt vet varför vi firar påsk.. För att häxorna ska åka till blåkulla eller för att påskharen ska lämna ett stort stort påskägg som innehåller massor med godis? Ja, den som det visste! ;o)

Det har varit så skönt att vara ledig nu i några dagar i rad. Batterierna är laddade och snart går vi in i april månad. Helt sanslöst! Förresten, lillprinsen fyller ett år imorn. Så vet ni det :o)

Sov gott allesamman!


Ny blogg!

Jajemen! Jag har startat en ny blogg där jag ska skriva in mina träningsresultat inför mitt mål till sommaren. Om ni är intresserade är ni givetvis välkomna att ta er dit för att peppa mig, finna egen inspiration eller bara för att vilja följa mig :o)

Välkomna!

P.S. Jag kommer givetvis fortsätta att blogga här också!

Tillbaka hem till Helsingborg!

Idag går bilen tillbaka hem från Falkenberg till Helsingborg. Vad konstigt snabbt dessa dagar har gått.. Skönt är ju att vi har två kvar. Imorn ska jag läsa, men ledig är jag ju ändå. Kan reglera mitt läsande så att det passar. Inte helt fel!

Tror tyvärr inte att det hänt så mycket med vikten över påsk, kanske har jag gått upp.. Det har ju blivit en hel del syndande.. Hemskt!! Men, nu är det nya regler som gäller igen!

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Påskafton i bilder...

Idag har vi följt med Mange och Vicke till Fridhemsberg och kört fyrhjuling. Otroligt roligt och härligt både för oss och för hundarna :o)


Här springer hundarna efter Mange, Atlas hoppar som en kanin :o)






Här kommer J!


Här kommer jag!


Atlas var nog mer intresserad av pinnarna som fanns på tomten :o)

Långfredagen i bilder...


Precis innan vi promenerade på stranden...


Där var inte mycket vatten!






På kvällen var det avslappning som gällde!

Snöiga tisdag!

Vädret spelar oss alla ett spratt! Imorse var det riktigt kallt och rent livsfarligt var det att spatsera ner till praktiken från busshållsplatsen! Höll på att göra ett par riktiga kalle ankafall ett flertal gånger, höll mig dock på benen.. (Som tur var!)

Nu skiner solen in (och påminner oss om tvättning av fönster.. Suck!) hos oss och värmer gott! J och A hämtade mig på praktiken, inte helt fel! :o)

Hoppas ni har sol idag och gläds åt ljuset, det börjar bli vår! :o)

Bibeln är hemma!

På dagens föreläsning nere i Malmö, påminde föreläsningsledaren oss om "bibeln" som vi ju givetvis (?) har hemma i bokhyllan.

Bibeln är "Vägar in i skriftspråket tillsammans och på egen hand". Författarna är Maj Björk och Caroline Liberg.

Nu är det så här att boken faktiskt står i min bokhylla och är helt oläst.. Hemskt! Nu får det bli andra bullar, den ska läsas!

Sommarform!

Jag har nämnt i bloggen förut att jag ska gå ner i vikt till sommaren. Nu är stenen i rullning! - 1 kg är det just nu och fler ska det bli. Jobbigt att ta sig ner till gymet ibland, men oj vad skönt när man är där nere och börjar jobba!

Maten kan också vara jobbig och likaså att motstå det söta, men jag fungerar nog rätt så bra utan sött. Det är en vanesak och jag ska göra allt vad jag kan för att hålla ner mitt intag av söta saker (godis, bakverk, läsk m.m.). Kommer nog redogöra för mina positiva förändringar här inne. Nu vet ni och nu får jag inte ge upp! :o)

Atlas!

Lillkillen lämnades hos mor och far vid tre-tiden idag och ska vara där till ett imorn eftermiddag. Nu är jag verkligen glad för att vi gjorde så här. Jag ska på praktik imorn och behöver gå upp tidigt tidigt. Far är sjukskriven så han fixar killen. SKÖNT!

Men jag saknar ju honom. Känns  så konstigt att gå omkring här hemma utan att höra tassande på golvet för att han ska kolla läget :o) Nyfiken som han är! Dessutom är det ju snö, hade vart härligt att gå ut och kasta lite snö på honom ;o)

Vädret ska ju dock hålla i sig, så jag hinner nog i påsk :o)

Ikväll tänkte jag se på film på trean. Nog en sliskig romantisk komedi (om jag läst rätt i tv-tablån), men vad tusan.. Det behövs ju också ibland ;o)


Ha en supermysig kväll! Nu är det Cesar som gäller på tv4+


Snökaos!

Nu är det verkligen vinter igen. Var så inställd på att våren hade kommit och tänkte nästan använt min nya vårjacka när jag åkte ner till Malmö igen. Tur som tusan att jag inte gjorde det! Vindarna på morgonen var ingen höjdare alls, kylan gick verkligen genom märg och ben!

När jag kom hem till Helsingborg igen så var det fortfarande rejäl blåst, men snön la sig knappt alls på marken. Halv sex (ca.) slocknade jag och vaknade vid halv åtta. Tittade ut genom fönstret och allt är alldeles vitt. Vad händer med vädret? Vart tog våren vägen?

Resultatet som jag lovat!

Har ännu inte kollat igenom bilderna vi tog igår, men tvivlar tyvärr på att det blev några bra. Ljuset var inte det bästa där inne!

På tal om det, har ni varit på inomhusutställning någon gång förrut? Tänk på att inte ta med någon som är känslig för ljud eller för mycket hunddoft.. ;o) En självklarhet, visst är det det. Det håller jag med om. Men att komma in i uställningshallen var verkligen som att gå rakt in i en vägg och att fyllas av doften av stressade hundar. Lägg därtill på en massa skäll och skrik och människor precis överallt.. :o)

Hade minst sagt ont i öronen när vi gick därifrån. Men det är härligt att ställa ut! ;o)

Här kommer kritiken från gårdagen:

" 11 månader gammal hane av bra storlek och typ. Bra huvud och uttryck. Brett underbett. Korrekt ansatta öron. Bra stop. Bra Bra hals och front. Bra topline m väl ansatt svans. Bra vinklar och benstomme. Rör sig dessvärre den mesta tiden i passgång vilket är ett allvarligt fel i denna ras. Bra päls. Bra temperament."

Till saken hör den att vår uppfödare sprang med honom efter vi ställt honom och då travade han finfint! Så nu är det travträning som gäller. Vi har också börjat att ge A färskfoder för att få honom att öka i vikt. Vi får se framöver hur det går, har han bara kommit upp i vikt så kan vi börja bygga muskler på riktigt.. Då jäklar får ni se upp i ringarna framöver ;o)


Så ska det låta...

Det tänkte vi titta på idag, men maken till sämre underhållning får man söka efter. Blev verkligen besviken!

Ska försöka leta upp något annat bra på tv som är bra att mysa till :o)

Mys mys mys i stora mängder blandat med lite marabou mintkrokant är nämligen en så bra kombination ;o)

Ändrade planer!

Nu skulle vi egentligen suttit nere och ätit på ett ställe i stan. Anledningen till att vi inte gör det, är att jag är så trött. En mysig hemmakväll är precis vad jag behöver för att ladda batterierna. Längtar så till imorn!

Imorn är det nämnligen utställning för oss igen. Denna gången är det en internationell uställning och en dansk domare som kan Cane Corso ska dömma! Oj vad spännande säger jag :o)

Imornkväll kommer det ner några vänner från Falkenberg för att äta gott och titta på melodifestivalen. Härligt! :o)


Dagboken!

Har nu sett en film som jag lånat av Elina.

Filmen heter Dagboken och är så underbar! Jag satt här i min ensamhet (J jobbar) och grät och log.

Säg till den du älskar hur du känner redan idag, imorn kan det vara försent!


Veckorna flyger iväg!

Nyss var det måndag och imorn är det fredag igen. Veckan har gått ruskigt fort! Härligt, men skrämmande!

Pratade med Elina i bilen på väg hem från Malmö om hur snabbt tiden går nu. För ett år sedan hade vi nästan träffat varandra första gången. Nu ett år senare har vi snart gått halva utbildningen och mycket har hänt!



Ny vecka ny energi!

Idag var det då måndag igen. Tiden rinner iväg, fort som tusan går det. Snart har man gått halva utbildningen. Känns konstigt, men väldigt bra!

Har hunnit träna kondition nu på förmiddagen, så skönt att ha det gjort. Nu är det tid för att opponera på en b-uppsats. Spännande! :o)


Så var helgen slut!

Och B-uppsatsen är inskickad för opponering.. Så otroligt skön känsla! Äntligen! :o)

Hoppas helgen er har varit bra! Ska bli bättre på att skriva här nu :o) Obeskrivlig känsla!!!!

En ung Patrick Dempsey!

Jajemen! På kanal 5 just nu är han med i en film.. Från "tönt" till hunk. Härligt härligt :o)

En helt fantastisk lördag!

Det har jag verkligen haft idag! :o)

J gick ut med Atlas innan han åkte till jobbet så jag fick sova så länge jag ville. Mor o far körde mig därefter ner till gymet och till Malin! Där blev det styrketräning på hög nivå, det går framåt :o)

Mor hämtade mig efter träningen och körde mig till Maxi så jag kunde handla saker till nu ikväll, där hittade vi också en bok vi väntat på länge! Härligt :o)

När jag kom hem la jag mig i sängen, bjöd upp Atlas och läste min bok.

Nu sitter jag och äter grillad kyckling och väntar på att Malin ska komma så vi kan börja vår musikkväll! :o)

Glöm inte melodifestival ikväll!

Dagen idag!

Idag har varit en väldigt produktiv dag.

Började med att åka med bussen (frivilligt) kl. 08.00 för att åka ner och träna, 35 min. på cable cross blev det och 15 min mage. Hade en otroligt skön känsla i kroppen och i sinnet när jag lämnade gymet nyduschad och redo för en dag med Resultatskrivning!

Vi har hunnit med en hel del vilket känns otroligt skönt. Fortsättning följer på uppsatsen imorn!

NU ska jag o A ner till mor och far. Ffar ska passa Atlas medans jag och mor ska lyssna på någon som ska prata om naturläkemedel och huskurer.. Intressant!

Hoppas ni haft en givande dag och tänk på.. Imorn är det FREDAG igen!

Björn Gustafsson!

Aldrig blir det uttjatat. Verkligen en härlig kille som kommer gå långt i livet!

Dikten han framförde första gången:

"Vad är kärlek?
När det bubblar i magen som en kolsyrad dricka.
När du fnissar som en liten flicka.
När man känner nåt man "can't deny"
When the wagles fly, over mountain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen,
När Simba återvänder i lejonkungen.
När man bara drar replik
för att slippa krångla
?min pappa är rik,
vill du hångla?'
Om man spärrar upp sina ögon
och tittar bak med huv'et ut.
Då ser man galen ut!
Det har egentligen inte hit att höra.
Det är bara en grej man kan göra.
När jag dansat med Elin,
en sommarnatt lång.
Vi satt på en parkbänk,
Jag var kär, hon drack rom.
Elin sa att jag, var den vackraste som finns
Såg in i mina ögon, och kräktes på mina jeans.
Våga styr som en kapten,
våga fall som ett löv,
våga chansa och se hur det går.
Vad är fegt, vad är mod, what is ?lööv'Baby don't hurt me, don't hurt me, no more.
Från en afton som doftar lite ?Y.M.C.A', 
Tack Göteborg, ni är kärlek för mig!"

Bild som jag fick när killarna var ute och rastade varandra innan idag!





♥ Kärlek! ♥

Min man är tveklöst den bäste!

Igår (ja, igår.. Orkade inte lägga in bilderna då! ;o)) när jag kom hem från träningen hade han förberett middag till oss. In stiger jag och möts av en otroligt god doft och tända ljus!

Det som stod på menyn var lammfilé med broccolimos och myntapesto, och så här fint såg det ut:



Till efterrätt serverades mosad avokado med lite lime och några nypor socker, till det serverades också hallon och blåbär! Så här såg det ut:



Behöver jag säga att maten var utsökt och att vi var proppmätta efteråt? :o)

Vi är i tidningen!

Yes, det är vi :o) Hela familjen Nordström-Stensson. Tidningen heter "Hundsport" och där är en rasspecial om Cane Corso. Vi blev intervjuade på Sofiero i september och har verkligen sett framemot när tidningen skulle komma. Nu är den här!

Hörseltest!

Gå in och gör detta hörseltest hur bra som helst.

Länken hittade jag hos Abbe som jag förresten verkligen rekommenderar er att läsa!

Oj vad det vände snabbt!

Vi gick ner till mor och far vid sex-tiden. När vi begav oss hemåt vid kvart i tio så var det sååå mycket snö ute och A blev helt till sig! :o)

Varför har man bara mobilkameran när det verkligen gäller? Hur som helst, en bild blev det i alla fall. Det var rätt svårt att få honom att sitta still, jag menar.. En hel massa snöflingor gjorde ju skitcoola skuggor och la sig skitsnyggt både på marken och på honom :o)


Regnet det bara öser ner!

I morse var det kanonfint väder och det kändes som en riktigt härlig måndag. Konstigt vad mycket vädret gör för ens humör!

Dagen har spenderats i Malmö, givande! Tänk att det faktiskt är mars nu.. Om tre månader (nästan exakt) är det sommarlov. Får fokusera på det när det känns tungt! Det blir ju bättre!

Tror att jag ska göra vid lite the och sätta mig med vår härliga b-uppsats!

Morgontrött!

Jag skulle så gärna vilja vara pigg på morgonen och vara uppe i tid. Då kan man verkligen ta tilllvara på hela dagen och få mycket gjort! Istället vaknar jag vid elva-tiden och är så trött.

Är så sugen på att uppdatera lägenheten med nya gardiner och några snygga uppläggningsfat/skålar.

Missade ju

slutet på filmen igår.. Tyckte att den var bra, men höll verkligen på att somna i soffan. Jag förstår mig inte på alla ni som kan somna på soffan. Blir man trött, visst går man väl och lägger sig då? :o)

God morgon!

Nåja inte riktigt.. Nu är det ju middagstid, men oj vad jag sov länge.. Och behövde det nog! Gick upp vid elva och har precis ätit frukost. Strax kommer mor o vi ska köra iväg och rasta Atlas rejält.

På med regnkläderna och gå ut i det härliga vädret. Efter det är det inte fel att sätta sig och läsa en bra bok/tidning!