Barbara & Stephanie Keating-"Igår, idag, imorgon" & "En evig eld"

"Igår, idag, imorgon"Omslagsbild: ISBN 9789146214854, Igår, idag, imorgon

Handling:

Året är 1957, i Kenya kämpar man för självständighet. Tre flickor med vitt skilda bakgrunder blir bästa vänner då de träffas på en internatskola i Kenya. De lovar varandra att ingenting någonsin ska få komma emellan dem. Men när deras ungdomliga idealism möter verkligheten ställs vänskapen på hårda prov. I ett politiskt oroligt Kenya slits deras barndomslöften sönder och flickorna skiljs åt.

Camilla hamnar i 60-talets svängiga modellvärld, Sarah skickas till Irland och universitetsstudier, medan Hannahs familj stannar kvar i Kenya i strävan att få behålla sin farm. 


"En evig eld"


Omslagsbild: ISBN 9789146217138, En evig eld


Handling:

Boken tar vid där den förra slutade, i det tumultartade sextiotalets Kenya, och fortsätter den hisnande berättelsen om den starka vänskapen mellan Hannah, Sarah och Camilla.
Skildringen av de passioner och prövningar som de tre väninnorna genomlever, återförenade av sina starka vänskapsband och sin gemensamma kärlek till sitt älskade barndomsland, blir till en smått magnifik och episk roman. En evig eld är en berättelse som rymmer så mycket: starka känslor, vackra naturbeskrivningar och skildringen av ett samhälle färgat av politiska omvälvningar.

Mitt betyg:
Dessa två böcker fängslar en otroligt mycket. Den exotiska miljön beskrivs tydligt och personernas själ lyser i berättelsen. Rätt så tjocka böcker båda två, men lättlästa! Blev dock lite irriterad på en del händelser, men vad tusan. Lever man sig in i en bok så blir det ju så ;o) Böckerna är fyllda med mänskliga känslor och händelser såsom olyckliga kärleksförhållanden till starka vänskapsband, allt i en salig röra!

Älskar att leva mig in i böcker och försvinna en stund från verkligheten! Det är min frihet! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback