Utmaning!

Vi har blivit utmanade av Atlas bror Lix!

Utmaningen lyder som följer:

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv på sin hemsida och samtidigt ange reglerna för leken.

1. Om ingen leker med Atlas, jagar han sin svans. Snabbt ska det gå, när det är färdigt träffar han oftast ett bord eller en vägg.. Smart drag doggen! ;o)

2. Så fort han hör det minsta lilla ljud, reser han sig från där han är och går ut på balkongen och börjar checka läget. Gärna med ragg och ett "hotfullt" morrande!

3. Atlas gillar inte regn och mörker! Om det finns utrymme, springer han gärna ut och gör det han ska för att sen vilja gå in igen.

4. Löv är skitkul att jaga, vi stötte på en lövblåsare (?) för någon dag sen, snacka om himmelriket!

5. Varenda natt går han till våra sängar (minst en gång) för att kolla så att vi inte har lämnat honom under natten....

6. När vi är ute och går och stöter på en ölburk.. Mmm, gissa vem som är intresserad? Tro det eller ej, vi har aldrig gett honom denna dryck.. Den har han stött på utomhus.. Själv! *Suck* Var ska detta sluta? ;o)

Sömnig!

Jag har haft bilen fram tills nu, J kom och hämtade den och körde iväg till jobb.. Jag som tänkte jag skulle köra ner och handla thai-mat till mig. Har inte tagit fram någon mat nämligen och känner inte för att ställa mig och laga. Får kanske tänka om nu :oP

Hur som helst, nu är det förberedelser inför morgondagen som gäller, har sovit ett par timmar. Blev en lång promenad m lillkillen och mor och far innan idag. Han behöver alltså inte gå ut på en stund.

Ha en trevlig kväll! Nu börjar det bli lite kyligt här hemma!

Förkylningen stoppar!

Ja, jag har ju gått och blivit rejält förkyld tyvärr. Det började så smått i torsdags och bröt ut ordentligt i fredags. Jag orkade inte med så länge igår hos Elin, men en stund i alla fall. Tänker bara på min praktik. Jag har ju bestämt lektoner som jag ska hålla imorn, kan undra hur det blir. Känner mig skit faktiskt. Ska dock förbereda mig så att jag kan hålla dom vi kommit överens om (måste ju komma in i det), hellre att jag tar det lugnt därefter. Har en idrottslektion inplanerad på tisdag också, måste fundera ut en rolig/enkel lek som jag kan använda mig av. Vet inte än om jag ska ha hela lektionen eller bara uppvärmning/leken.

På fredag ska jag dessutom hålla i en lektion i matte, eller en del av en genomgång i varje fall. Känns bra på praktiken, skön känsla!

Uppdatering!

Ja, nu är det väl tid. Det var ett tag sedan sist, har haft mycket att göra i skolan och hemma nämligen!

Vi har nu börjat gå på privat hundträning. Bara vi och tränaren alltså, inte 15 andra hundar som leds av en tränare. Hon ska nog starta upp en kurs i februari dessutom, en fortsättningskurs. Där är max 6 andra hundar. Känns engagerat och bra! Då lär hon ju verkligen se och kunna hjälpa oss med det vi behöver.

Just nu fokuserar vi på hälsningsdelen, inkallning och så småningom hundmöte.

Bonde söker... Man?

Eller är den kvinnliga deltagaren homosexuell? Vilket jag absolut inte har någonting emot. Funderar bara på tieln på programmet..

Nu har jag precis ätit bulgur och köttfärssås, mumsigt värre!

Atlas har ätit upp all sin mat..

Nu ska jag blanda mig lite fun light och slå mig ner i soffan!

Inspirationen går upp...

.. och ner! Så är det, har inte skrivit här på länge ser jag. Känns inte lönt att skriva bara för att man ska.. Har väl inte haft något vettigt att säga ;o)

Imorn kommer R och L ner till oss och ska vara här hela helgen. Kanske blir det en tripp till Danmark på lördag? Längesen jag var där över. Det blir inte av, trots att vi bor så nära! Det är kanske därför, känns inte speciellt. Men jag gillar Danmark.. Mysigt!

Anmälan till Malmö valputställning är ivägskickad, nu är det dags att bygga muskler, lära honom att stå (?) och trava. Han har otroligt fin trav när han känner för det, ska bli spännande att se hur han beter sig i Malmö!

Kan undra också hur han gör om jag/J står utanför ringen och väntar.. Klarar han det tro? Det lär vi märka ;o)

Attackerade!

Ja, det blev vi när vi gick nästsista rundan.. Men inte av vad ni tror (kan jag tänka mig)... Utan av kastanjer!

Visst är de kanonfina och jag gillar när de ligger på marken med löven eller i olika arrangemang.. Men jag gillar inte när de faller när man går under träden. Kan undra hur det känns att få en i huvudet. Än så länge har jag inte fått det, men det närmar sig. Tror bara att det är en tidsfråga.

Nu har jag precis ätit och Atlas likaså. Film på femman!

Tänd ljus och välkomna mörkret!

Att sysselsätta någon psykiskt!

Vi ska önska oss spel i julklapp som vi kan sysselsätta Atlas med, men tills dess får vi använda de saker vi har. Som exempelvis en plastburk:

Det tog väl ungefär tio minuter, sen var burken öppnad och korven uppäten. Mums!

Ta dagen som den kommer!

Japp, idag är en typiskt sådan dag!

Ingen stress, mycket sol (om vi bara hade haft trädgård!)

Bara.. Vara och göra vad jag vill!

DET kallar jag för en riktig söndag ;o)


Ut i solen och rör på er idag!


Lekstund med Challe!

Japp, igår hade vi lekstund med Charley.. Kan ju säga att det var ful fart från första sekund! Lika lek men oj vad energiskt! :o)

  Pang pang pang sa det så var dom igång!

 

 Notera Atlas ragg!

 På det igen!

 Andningspaus?
 Fina Challe vilar!

Tack för träffen! Det gör vi gärna om!

Just nu!

Nu ska jag sätta mig och läsa. Funderar på mycket, på hur jag vill att mitt liv ska fortsätta att utvecklas.
Praktiken, känns långt borta, men vips.. Så är den här! Då måste jag vara redo!

Atlas ligger och sover, äter inge vidare just nu. Vi var ute på morgonpromenad vid tio. Sent, jag vet. Jag sover hårt, stackars liten. Men han låg och sov när jag kallade på honom. Duktigaste killen i världen!

Trots att solen kanske inte lyser, betyder det inte att den inte finns där! Ha en skön dag!

Denna mannen är het!


Promenader!

Igår var jag och Atlas ute på en kanonskön promenad i ungefär en timme. Idag var vi först ute i ca 40 minuter och därefter var vi ute med Sofie i hela en och en halv timme. Nu är det förändring som gäller! Rensade ut min garderob idag, ett steg på vägen. Sommarkläderna får en chans till på sig (lika så mina jeans i garderoben). Passar de inte till sommaren (gärna innan så klart) åker dom raka vägen till soprummet. Inget att diskutera!

Skulle ätit kycklingfilé ikväll, men den var nog inte riktigt frisk. Det fick blir knäckebröd och keso istället.. Haha, nej.. Det är inte synd om mig, jag valde mat själv ;o)

Det är faktiskt inte bara jag som mår mycket bättre när jag rör på mig, Atlas mår bra av motion! Han skrämde nog Sofie lite i början.. Han vill ju så gärna hälsa *suck*.. Vårt projekt för hösten är hur vi ska gå honom att sluta hoppa.. Han menar ju inget illa, men han blir större och större och folk som inte sett honom förut börja väl reagera så smått..

En kick i r...

... ätt riktning har jag precis fått. Jag klagar på min vikt, jag erkänner. Jag gör det. Gör jag någonting åt det? Åt jag inte onyttigt så sent som igår? Vad är det som gör att jag inte tar tag i det? Nu jäklar.

Jag har inte köpt nya jeans på ett år (ungefär).. Varför? Jo, jag ska ju gå ner i vikt. Men snälla nån.. Hur länge ska jag säga så? Nu får jag ta tag i det och göra något åt min situation. Man blir ju inte mindre av att gnälla och ha sig. Nej, fram med motivationen, upp på gymet istället för på jympapassen ett tag. Nu ska kilona rulla.

Innan jul ska jag se resultat. Nu är det sagt. Peppa mig gärna!

De kanske lämpade..

Läser boken skriven av Peter Höeg.

Djup, svår, tragisk. Hur fungerar samhället..?

Avvaktande, gemenskap, tystnad.. Måste tänka!

Nu äter J o snart ska vi till Pålsjö och rasta vår lille!

Ta hand om dagen, lev i nuet!