Operation???

Kanske ska vår lillprins ligga på operationsbordet den 16 juli. Känns konstigt, men om det är bäst för honom så är det givetvis det rätta!

Anledningen?

Han har ätit dåligt ett tag men har ju heller aldrig varit särskilt glad för mat. Men när han dessutom började att frusta mycket, fnysa, snarka och allmänt låta konstigt så tyckte vi att det var konstigt. Så iväg med honom till en veterinär och där fick vi penicillin (tydligen en kraftig sådan). Efter penicillinet blev han mycket bättre och åt mycket (!) och allt var frid och fröjd, tills för en vecka sedan... Då blev det värre än innan och mat var inte intressant för fem öre.. Inte ens filmjölk som han annars älskar... Så vi ringde djursjukhuset i Helsingborg (hade en tid nästa vecka hos den andra veterinären men hon som vi pratade med på sjukhuset tyckte att vi skulle komma in) och åkte in för att få klarhet i det hela.

Lillprinsen sövdes så att de skulle kunna se ordentligt i hans hals och där fanns svaret (?).Hans tonsiller var oroligt röda och visade på en ordentlig infektion i kroppen. Blodprov togs och röntgen gjordes, så nu väntar vi på svar från veterinären (hon ska ringa oss på onsdag) för att se om det är mandlarna som ska väck eller om han har någon annan infektion. Under tiden ska han äta smärtstillande och ännu mer penicillin..

Undrar ju givetvis hur länge han har gått med detta, men förhoppningsvis inte mer än en vecka! Mat får han inte förrän om någon timme och då blir det någon sorts burkmat som blir till vätska (?) när man rör runt.. Ja, jag har ingen aning, men det skulle vara bra. För med tanke på att han inte äter är det svårt att få ner en massa medicin med maten dessutom.. Usch, stackars Prins!

Långpromenad!

Förstår inte varför vi inte utnyttjar närheten till Bruces skog i Helsingborg mer än vad vi gör. Igår gick J och Atte dit på kvällspromenixen och idag var det min tur att ta med lillprinsen dit på den sena mellanrundan. Bra träning är det ju absolut med hundmöten titt som tätt och olika störningsmoment. Känns rätt gött för mig också att ha gått en promenad på ca. 1,5 h för att sen komma hem, göra en god kycklingsallad, hoppa in i duschen o snart dricka en smoothie framför fotbollen ;o)

Vem vinner ikväll? Tyskland-Turkiet? Svårt svårt! Jag tror dock att Tyskland blir för svårt för Turkiet, ett brons kan de dock säkert fixa (om de nu inte möter Ryssland i bronsmatchen vilket jag inte tror.. ;o))

Barbara & Stephanie Keating-"Igår, idag, imorgon" & "En evig eld"

"Igår, idag, imorgon"Omslagsbild: ISBN 9789146214854, Igår, idag, imorgon

Handling:

Året är 1957, i Kenya kämpar man för självständighet. Tre flickor med vitt skilda bakgrunder blir bästa vänner då de träffas på en internatskola i Kenya. De lovar varandra att ingenting någonsin ska få komma emellan dem. Men när deras ungdomliga idealism möter verkligheten ställs vänskapen på hårda prov. I ett politiskt oroligt Kenya slits deras barndomslöften sönder och flickorna skiljs åt.

Camilla hamnar i 60-talets svängiga modellvärld, Sarah skickas till Irland och universitetsstudier, medan Hannahs familj stannar kvar i Kenya i strävan att få behålla sin farm. 


"En evig eld"


Omslagsbild: ISBN 9789146217138, En evig eld


Handling:

Boken tar vid där den förra slutade, i det tumultartade sextiotalets Kenya, och fortsätter den hisnande berättelsen om den starka vänskapen mellan Hannah, Sarah och Camilla.
Skildringen av de passioner och prövningar som de tre väninnorna genomlever, återförenade av sina starka vänskapsband och sin gemensamma kärlek till sitt älskade barndomsland, blir till en smått magnifik och episk roman. En evig eld är en berättelse som rymmer så mycket: starka känslor, vackra naturbeskrivningar och skildringen av ett samhälle färgat av politiska omvälvningar.

Mitt betyg:
Dessa två böcker fängslar en otroligt mycket. Den exotiska miljön beskrivs tydligt och personernas själ lyser i berättelsen. Rätt så tjocka böcker båda två, men lättlästa! Blev dock lite irriterad på en del händelser, men vad tusan. Lever man sig in i en bok så blir det ju så ;o) Böckerna är fyllda med mänskliga känslor och händelser såsom olyckliga kärleksförhållanden till starka vänskapsband, allt i en salig röra!

Älskar att leva mig in i böcker och försvinna en stund från verkligheten! Det är min frihet! 

Hundkurs!

Yes, vi har precis kommit hem från en mycket bra träning nere i Svedala! Träningen innehöll bland annat fotgående, stanna kvar och inkallning.

Det är verkligen roligt att besöka denna kurs varje gång. Massor med hundar (ca. 20 varje gång) med olika ålder och storlek. Detta gör att vi vid varje nytt moment har otroligt mycket störning. Idag slet sig exempelvis en hund när vi tränade stanna kvar och sprang runt som en tok. Vi gjorde också en inkallning där hundarna skulle ta sig förbi en rad med hundar innan de kom till sin förare.

Atlas skötte sig som en riktig prins idag, så otroligt rolig känsla och jag är så stolt över oss båda! Där är mycket kvar att göra med varje moment, men nu har vi startat på riktigt! Kul!!

Idre here we come!

YES! :o)

Idag blev det bestämt, den 27 december 2008 åker vi upp till Idre med 6 av våra närmsta vänner och deras tre barn. Vi åker sen hem den 3 januari 2009! Hur konstigt känns inte det att planera så långt innan ;o) Men för att vara säkra på en stuga i centrumbyn (med backen direkt utanför stugan) så måste man ju vara ute i god tid. Oj vad vi redan ser fram emot detta! :o)

Det lär ju inte bli någon billig semester med tanke på att vi behöver köpa skidkläder och rubbet, men vad tusan gör  det? Hur ofta får man ett sånt här tillfälle när tiden passar allihop? :o) Härligt!!!!

Kajsa Ingemarsson-"Lyckans hjul"

Omslagsbild: ISBN 9789113017433, Lyckans hjul


Handling:

I en liten stad i Mellansverige bor tre kvinnor: Miriam, Nina och Ellinor. De är i olika åldrar och skeenden av sina liv, och umgås mest på grannars vis. Livet i det idylliska villaområdet ter sig lugnt och till synes händelselöst, men när ett av husen i kvarteret säljs till en mystisk kvinna, rubbas balansen och de tre grannarna förs samman genom detta ""yttre hot"".

Mitt betyg:

En bok som man fångas av. Tre olika livsöden som ändå påminner om varandra och som flätas samman av en slump. Berättelsen visar att trots att man känner sig ensam, så finns där ofta människor runt omkring som känner likadant och som man kan finna likhet med. Denna boken rekomenderas!

Hundkurs!

Jajemen, vi går på kurs med lillen nere i Svedala. Känns otroligt seriöst och tror verkligen att det är vad vi letat efter. Helt fantastiskt att ha en kurs UTAN massor med godis, vilket gör att han ju kommer till OSS och inte till oss för att vi har godis.. Detta ville vi egentligen haft från början, men bättre sent än aldrig!


Atlas på pensionat!

Jajemen. Lillkillen lämnades på pensionatet i fredags vid 17.00-tiden och hämtades idag vid samma tid. Två dygn blev det denna gången alltså. Var lite oroliga när vi lämnade honom, de andra gångerna har han inte ätit någonting och varit otroligt stressad när vi hämtat honom. Denna gången var han däremot lugn när vi kom och ätit hade han gjort, åtminstone litegrann! Han är ju en kräsen kille, så man kan inte kräva för mycket. Inför pensionatet hade han dessutom fått upp lite hull som han kunde ta av så han såg inte lika smal ut som sist.. :o)

Han fick en mindre box denna gång, den första när man kom in. Detta betydde att han slapp ha hundar på alla sidor om sig utan han hade endast en tre-årig boxerbrud vid sin sida. Gissa om det var roligt att höra att de blivit "vänner"!!! Atte har skaffat brud, haha :o) Hon var verkligen jättesöt och passande i storlek med tanke på att A är liten själv.. Hade sett konstigt ut med en rejäl boxertik då ju ;o)

Hur som helst så gick vi därifrån med ett leende och nu kan vi nog lämna honom där utan att få dåligt samvete! Härligt!

Dolly Parton!Igår var det äntligen dags för min mor och far, Js mor och far och J och jag att ta oss ner till Malmö med tåg för att gå och se på Dolly Parton. Vi gav dem biljetterna i julklapp och nu äntligen var det dags! :o)

Vi började med att ta en fördrink/öl på Harrys i Malmö och därefter åt vi mycket god mat. Jag kan verkligen rekomendera den kolgrillade oxfilén med murkelsås och potatisgratäng. Utsökt! Därefter blev det en kaffedrink för egen del.. ;o) Gott! De andra höll sig till öl (förutom Js mor). Vi hann dessutom se Sveriges första halvlek mot Spanien (nåja, nästan hela... ;o)). Sen var det dags att styra stegen mot centralen och vidare transport till Malmö stadion!

Konserten var verkligen kanon och platserna var super!

Allting klaffade när det gällde transporten både till och från stadion. Vi var i Hbg 00.43 och bussen hem kom 00.45.. Kunde inte varit bättre planerat ;o)

Tamara McKinley-"Stormblomma"

Omslagsbild: ISBN 9789170010750, Stormblomma


Handling:

Claire har lämnat livet på den australiska landsbygden för studier och karriär i Sydney. Hon utbildar sig till veterinär och ska just börja arbeta på en prestigefylld mottagning då hennes moster Aurelia kallar hem henne till boskapsfarmen i norra Queensland. Claires relation med familjen är inte den bästa, särskilt inte förhållandet till modern, den dominanta Ellie. Ellie inser att hon skjutit upp återföreningen med den äldsta dottern alltför länge. Men hon har haft svåra minnen att tampas med, och nu måste hon avslöja sin mörka hemlighet. Hon kan bara hoppas att hennes familj är tillräckligt stark för att klara av den

Mitt betyg:

Kanske är det för att jag älskar att drömma mig bort och att jag länge velat besöka Australien, som jag gillar denna bok. Berör med familjehistoria och kärlek. Massor med kärlek och det kan ju aldrig vara fel ;o) Läste ut den på några timmar idag och vill ni försvinna in i en drömvärld där Australiens miljö beskrivs detaljrikt och man nästan kan känna dammet som blir av det torra klimatet så.. Läs!

Marian Keyes-"Änglar"

Omslagsbild: ISBN 9789172634565, Änglar


Handling:

Maggie Walch är den ordentliga storasystern, som gift sig med sin ungdomskärlek och har ett arbete som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. Tills en dag då hon får nog och bestämmer sig för att lämna sin man för att resa till sin väninna Emily i Los Angeles.

I Marian Keyes sjätte roman Änglar får vi lära känna ännu en syster i familjen Walch. Maggie är storasyster till Claire i Vattenmelonen och Rachel i En oväntad semester. Maggie är den ordentliga systern, som gift sig med sin ungdomskärlek Garv och arbetar som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. När hon misstänker att hennes käre, men aningen tråkige man Garv, har ett förhållande med en annan kvinna, lämnar hon honom. Och plötsligt tycks allting hända på en gång. Hon blir av med sitt jobb och bestämmer sig för att resa till sin väninna Emily, som arbetar som manusförfattare i Los Angeles.

Här möter Maggie en helt ny värld där alla desperat jagar lyckan i form av ett filmkontrakt. Marian Keyes beskiver mycket humoristiskt och träffsäkert Maggies möten med skumma filmproducenter, kroppsfixerade vackra unga kvinnor med filmstjärnedrömmar och en massa wannabies.

Mitt betyg:

Seg bok trots att det händer mycket. Känner inget intresse för någon av karaktärerna. Nej, denna rekomenderar jag inte!

Sophie Kinsella-"Mina hemligheter"

Mina hemligheter


Handling:

Emma Corrigan, tjugofemårig, karriärstressad marknadsassistent gör bort sig på sitt första uppdrag. På flyget hem yppar hon allt om sitt liv för mannen i stolen bredvid eftersom hon är övertygad om att de ska störta. Döm om hennes förvåning då de möts igen - mannen är grundare av företaget hon jobbar på.

Mitt betyg:

Boken lockar fram mycket skratt och igenkännande från min sida. Jag har heller aldrig varit den smidiga typen ;o) Tycker absolut att boken dessutom har ett budskap om att ärlighet varar längst, och visst är det väl så? Helt klart läsvärd om ni gillar pinsamheter, vänskapsförhållande och kärlek. Läs och känn igen er ;o)

Bibblan!

Idag var jag nere på bibblan för att förnya mitt sommarbibliotek (= böcker som jag inte måste läsa för att senare skriva arbete/tenta om den). Härligt, verkligen!

Passade också på att gå in en sväng på h&m och uppdatera mig lite. Det var ju så längesen jag var nere på stan för att bara koppla av och strosa lite som jag själv ville! Snacka om att det var på tiden ;o)