Johan Wissman

 Bilden är hämtad från google.se

Helsingborgare, min före detta idrottslärare (hade honom endast ett par gånger) för ungefär fyra år sedan.. Han är en stjärna!

Prinsessan Diana!

  Bild hämtad från google.se

Tio år sedan.. Är det klokt? Jag kommer ihåg det så väl. Kommer ihåg begravningen.. Det var sorgligt! Tragiskt att behöva dö för att man vill ha ett privatliv...

Kryp ner i väskan!

Ja, det låter väldigt underligt på andra sidan av soffan faktiskt. Vår datorväska brukar stå mot soffans ena sida (syns inte), när vi inte använder den. Nu har den nog fallit ner... Atlas ligger nämligen ihopkrupen på den.. Vår lilla datorväska alltså.. Vår lillkille är ju för kär.. Varför knö ihop sig så när man har hela lägenhetens golvytor (i princip) som man kan lägga sig på.. Mystisk...

Men du är vår klimp ändå. Trots dina knasiga saker du gör ibland :o)

Hot ute i mörkret!

Ja, jag är ju så mörkrädd. Blev en aning skrämd av en kille när vi var ute. Han visslade när han gick förbi oss, tror det var till Atlas. Därefter gick han förbi oss en gång till, bakifrån. Kändes som att han ville se hur Atlas skulle reagera. Usch! Nej, långrundor på kvällsrundan blir det inte. Speciellt inte när vi träffar på sådana nötter!

Nu regnar det, tycker vår lägenhet är så mysig nu! Mmm, härligt att vara inne i värmen när det är regn och rusk!

Myskväll och förkylning!

Min älskade syster har varit hos mig och Atlas ikväll och ätit ost o kex o choklad och chips. Inte helt fel, en ruggig sensommarkväll med tända ljus, nya lamporna tända och en tjejfilm i dvdn. ;o)

Har inte mått så bra de senaste dagarna, tror att det är en rejäl förkylning som har varit på gång. Kämpar emot den nu, att den ska försvinna. Har ju inte kunnat träna denna veckan. En sådan sak märks!


Äntligen höst!

Jag brukar inte vara glad för hösten (har jag intalat mig själv innan i varje fall). Men nu! Oj vad skönt med den kyligare luft som kommer in och mörkret som gör att jag får tända en massa ljus och använda våra nya fina lampor. Mmmm, mysa tillsammans!

Sov gott allesamman! Det ska vi göra. Det blev en sen nattis. Men skön! Härligt med höst! Som sagt...


Kusin från Småland på besök!

Mycket trevligt! Tror att Atlas gillade honom också. Ska bli roligt att presentera vår lille (?) gule för resten av mina kusiner (bröder) och deras familjer. Vår ögonsten!

Usch, mår lite illa nu..

Kryp upp i soffan och läs en bra bok eller titta lite på TV.. Det senare ska jag göra!


Fyra månader kvar...

... Ja, åtta av årets månader har redan passerat i 190 km/h. Vem tycker att tiden går långsamt? Jag tycker att den flyger fram precis hela tiden. Hela sommaren är som bortblåst och om fyra månader har jag; shoppat en massa julklappar/presenter till mina nära och kära. Jag har ätit god julmiddag i flera dagar. Jag förbereder mig (antagligen) för nyårsfirande. Blir extra speciellt i år med en Atlas i familjen ;o) Jag har lite julledighet som väntar, innan höstkursen tar slut och vårkursen börjar. Jag har avverkat praktiken för i höst och ska kanske (?) gå över till någon annan årskurs (sannolikheten är stor att det blir till förskolan i sådana fall).

Ett år av mitt liv har bara flugit iväg. Förra året var det mycket nerver med när jag skulle åka till Malmö första gången, träffa lärare, gruppen, lära mig läsa igen... Ovanpå detta hade jag ju också ett körkort att tänka på. Körde upp fredagen den 13e oktober, klarade på första besöket. Var så stolt och glad över att jag fixade det trots att skolan hade hunnit börja!

Nu... Ja, nu har jag snart haft körkortet ett år. Skolstarten känner jag inget speciellt för, ska bara bli roligt att komma tillbaka nu! Läsa, klaga lite på att ha mycket att göra, ut på praktiken! Hur tror ni att det kommer låta om en månad? ;o) Den som lever får se!

Avslutning var det igår...

... på valpkursen. Innan vi åkte dit, var matte och Atlas ute på promenad i ca. 35 minuter. Otroligt skönt väder att promenera i! Därefter packade vi väskan, åkte ut till Väla och släppte lös hulliganen i ca. 20 minuter.

När vi kom till klubben efter rastningen, var han verkligen på G. Alla andra gick fint i koppel utan vår vilding ;o) Han som är så duktig hemma tycker att det är skitkul och spännande att gå på led med massa andra hundar.

Avslutningen innebar att vi skulle gå igenom en liten "hinderbana". För oss gick det sådär. Rätt vinnare, helt klart! Vi kom sist ;o) Haha.. Jäkla stolle.. Men men, vi har haft det väldigt roligt på valpkursen och det har varit mycket lärorikt. Man har fått hjälp med sina egna problem och kunnat ta till sig hur man ska göra om vi får andra problem som de i gruppen har haft. :o) Kul!

Idag sover vi... Atlas sover otroligt otroligt mycket! Äter gör han inte.. Blir det inte bättre med det, så blir jag ju orolig! Vill inte att han ska bli krasslig!

Gratistidningar..

Jag gillar dom, faktiskt. Allihopa. Speciellt när jag ska ner till Malmö med tåget. Skönt att ha något att läsa som inte behöver röra just kurslitteratur. Det jobbiga med dom är dock att de slängs överallt och att där ligger en sju/åtta st. när man sätter sig på tåget med sitt eget exemplar. Var rädd om träden! Våga läs begagnat...

På måndag startar jag igen, måste ta tag i mig nu och läsa en av böckerna jag ska ha seminarium om. ENdast 39 sidor men ack så lång ändå ;o)

Det blev en kanonfin höstdag trots morgonens hagelattack!


Hagelskur!

Eller skur och skur.. Jo, det var det väl. Varade en kort stund, men oj vad mycket det kom! Vi skulle precis gå ut på morgonpromenaden, men vi satte oss på balkongen och lyssnade och såg när haglet studsade mot rutorna. Spännande ;o)

När vi väl kom ut, ja.. Haha, Atlas verkade mycket fundersam över vad som hänt med marken som ju var alldeles vit! Han hoppade och studsade och grävde och hade sig :o) Såg för härligt ut!

Nu är det frukost som gäller..

Trött på vädersnack!

Jag vet att det blir mycket vädersnack efter denna sommaren, men nu har hösten kommit hit på riktigt. Mysigt! Hellre höst än en regnig sommar.. :oP Regn och uppehåll och regn och uppehåll. Så har det varit hela dagen, klarade mig dock när jag cyklade hem från stan.

Nu är de nya lamporna tända i sovrummet/vardagsrummet/balkongen. Lägenheten blir så mycket finare med ljus!

Nu ska vi ut på nattis! Sov gott när det är dags!

Nyplockad och nyfrisserad

Jaha. Nu har man då klippt håret. Kort lite "busigt" mycket uppklippt, två färger i.. För bra pris! Blev förvånad när han sa slutpriset, hade väntat mig minst 500 kr till.. Vilket innebär att man kanske har råd att göra det varannan månad i alla fall? :o)

Det roliga var att det var en kille som gått på samma gymnasieskola som jag, som klippte mig. Kul! Har inte träffat på så många manliga frisörer och har svårt att få förtroende för folk som tar hand om mitt älskade hår.. ;o) Men, det blir säkert ett återbesök där när det är dags!

Har även hunnit få mina bryn plockade.. Och ja.. Det gjorde skitont rent ut sagt! Därför gör jag det aldrig själv. Skönt när någon annan gör det och jag bara kan ligga och slappna av ;o) Hann dessutom hämta mina linser.

Har med andra ord varit en effektiv och bra tripp ner till stan.

Att plocka bort en fästing...

Det är en liten historia för sig idag! På kroppen brukar det inte vara något problem (Atlas har väl haft tre denna sommaren). Igår var vi ute hos några vänner och tittade på deras nybyggda hus. De har en goldentik som är tio månader och de hade verkligen skitkul ihop. Att få springa så fritt och långt... Ja, fantastiskt! Det önskar vi till Atlas i framtiden!

Hur som helst.. När vi kommer hem till mor och far med middag (kines/thai mat), upptäcker jag en röd prickvid Atlas högra ögonbryn... En fästing säger jag direkt. De andra säger emot, "De brukar inte vara röda" säger de..

Idag fick jag titta på den nära.. Visst är det en fästing. Det jobbiga med denna varelse är att den sitter just vid ögat. Det tycker Atlas är döläskigt.. Har försökt ta den ett par gånger nu, men nej då.. Så väntar till han sover ;o)

En fästing är det enda "djur" som ingen annan har någon nytta av. De lever endast för sig själva, att suga blod. Därefter släpper dom... Och dör. Meningsfullt liv ;o) Tur man inte blev född som det. Då måste man gjort något väldigt dumt i sitt tidigare liv!

Idag är det mycket på gång. Städning (!), tvättning, klippning, plockning av ögonbryn.. Ja, fullt upp med andra ord!

Ta er tid att andas när det är som stressigast!

Återigen!

Varför blir man så trött när man har planer för dagen och när vi ätit god frukost hos mor och far? Det känns verkligen som att denna dagen är ett enda stort sömnpiller. Rosenrot ska jag ta nu för att piggna till. Det jag tror att jag behöver är att börja få lite rutin igen. Gå till skolan, ha böcker att läsa, arbeten att skriva.. Sysselsätta mig.

Tror inte att någon människa blir lycklig endast genom att gå hemma och göra... Ingenting. Som mammaledig är det annorlunda, då har du ett barn som ger dig rutiner, du har (oftast) mammavänner som du kan fika/shoppa/umgås med. Men nu, alla jobbar och jag går hemma.. Nej, usch för att bara driva omkring hemma och yes för lite krav och uppgifter!

Varför är ordet!

Varför vaknar man till halv nio (klarvaken) och undrar var lillen är? Usch, saknar ju honom! Nu ska vi åka och köpa bullar och trisslotter, därefter hem till min mor och far som haft Atlas under natten!

Hoppas ni finner ro i regnet! (Eller solen för den delen) Själv gör jag vad jag kan i regniga regniga Helsingborg!

Hemma igen!

Oj vad trevlig dag/kväll vi har haft nu! Precis kommit hem efter ett restaurangbesök. Är rätt så nöjd med maten (trodde lite mer om den restaurangen vi var på). Vi tog taxi hem, vi är två väldigt bekväma människor ;o)  Taxin stank dock av parfym och han tog dessutom den långa vägen hem, så nöjd med det är man ju inte. Men hur som helst. Dagen har varit kanon! Atlas sover hos mattemor och mattefar och alla är nöjda. Imorn "slipper" vi gå ut med vår fyrbenting på morgonen.. Tror ni inte att man saknar honom eller? Usch ;o)

Nu ska vi njuta av tystnaden och sova gott i natt.

Parta/sov/mys mycket gott ikväll/natt!

J gillar att överraska!

Mmmm :o) Han är superduktig på det, han har fixat smycken, restaurangbesök och olika saker till mig!

Den senaste grejen är att bli utbjuden på restaurang. Ikväll ska vi ner till stan och äta och dricka gott! Mor och Far har Atlas (de klagar inte nämnvärt ;o)). Känns konstigt att inte ha någon runt benen när hårfönen åker fram, eller som ska med in på toaletten när parfymen ska på.. Hmmm, han brukar ju vanligtvis (vilja) vara med överallt!

Hoppas på en kanonfin kväll! Sitter uppklädd och förväntansfull!


Fyra dagar i veckan...

Om man tränar så, bör man komma i bra form till beach 2008 som man satsar på nu ;o) Är faktiskt stolt över mig själv att jag tagit mig ner dit fyra gånger! Två gånger styrketräning på gymet och två jympapass! Härligt!

Oj vad vi har spenderat pengar idag.. På lampor :oP Tror att det blev jättefint, men gud! Aja.. Vi funderar på att köpa en ny bil. Att låna pengar från en bilfirma alltså och köpa en ny. Den som lever får se ;o)

En ny dag!

Med nya möjligheter. Jämngrått med moln har vi här. Ska äta frukost nu och sen bege oss ner till träningen för styrketräning. Hem igen och sen ut på shoppingrunda! Lampor och hyllor står på listan. Kanske speciellt cd-hyllor.. Mor och far skulle fått vår cd-pelare för längesen. Tror dom är sugna på att få den nu ;o)

Jag drömde att jag körde hem från mor och far med atlas vid fötterna, J cyklade bakom mig och hejade på. På vägen stod där tecknade (?) kaniner och rådjur. Vi hade varit hos mor och far och visat förlovningsringar och berättat att vi beställt resa till Egypten som bröllopsresa.. :o) I drömmarna kan allt hända!

Det hade inte gjort mig något om det hade varit november, mörkt och pugigt och fullt med snö överallt :o) Hösten är för mig bara ett mellanspel innan julen/vintern kommer. Julen är helig för mig!

Nåväl. Njut av värmen i er själ idag! Tänk positivt!



Om du lämnade mig nu - Magiskt!

WInnerbäck, vad annat kan man säga?

Kvällen har varit supermysig med pizza, kortspel, grisspel, yatzy. Mys och prat med rödvin och varandra!

Vi har haft en fantastisk kväll till tonerna av Lars Winnerbäcks musik. Den nya låten "Om du lämnade mig nu" Magisk! Längtar tills albumet släpps, ska beställa biljetter till konserten i Helsingborg imorn!

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=78598163

Vi släppte Atlas en stor del av nattisen idag, vi blev lite skrajja den första veckan vi hade honom då någon annan lockade med sig honom bort från oss, därför har (mest jag) vi varit försiktiga med att ha honom lös hur som helst. Visst har vi haft honom lös, minst 5-6 ggr/vecka. Men nu var det liksom på riktigt, och det gick super!

Kärlek till alla er!

Många timmar utan Atlas!

Ja, det känns himla konstigt att vara helt  "ensam" och inte behöva tänka på att vara hemma vid ett speciellt klockslag. Men så skönt! Och jag blev så glad när killarna kom innanför dörren och Atlas kutade allt vad han kunde och studsade och hade sig. Kul att känna att man är saknad...

J ska bli ompysslad av mig idag, han har inte fått sova så många timmar i natt. Stackars J! ;o)

Fantastiskt! Vad bra jag mår!

Vilken underbart trevlig dag jag har haft i stan idag! Klockan ett mötte jag upp Elin vid sjukhuset. Vi gjorde några ärenden och satte oss sen på Waynes och åt och drack gott. Där tittade vi också i tidningar, ville visa henne vad jag tänkt mig för frisyr :o) Spännande! Därefter blev det shopping, Elin hittade en fantastiskt söt klänning på H&M! Till bra pris dessutom! Vi letade efter koftor och tjockare jackor/kappor till mig, det gick sådär ;o) En kofta blev det i och för sig. Bättre än inget!

Jag har dessutom varit och tränat mig otroligt svettig också! Får en riktig kick när jag varit där och svettats ut allt, man kan ju inte tänka på annat än rörelserna.. Då tappar man ;o)

Skulle plockat mina ögonbryn, men de hade inte tid. Får göra det på måndag i samband med hämtningen av linser och klippning!

Ikväll känns det som att det blir pizza till mat. Orkar inte göra vid någonting och osten försvann på något sätt ;o)

Förresten! Det är strålande solsken och en fantastisk sommarkväll! Som pricken över i:et :oD

Jag vill jobba!

Ja, jag vill verkligen vara ute i arbetslivet nu. Det som många "klagar" på att det är jobbigt osv osv. Att plugga är väl inte heller helt fel, det "jobbiga" är att jag varit ledig i stort sett hela sommaren. Då det har varit regnigt och trist hela perioden, har jag fastnat i lägenheten med Atlas. Det tär på en till slut! Så, jag ser fram mot skolan men hade inte tackat nej till ett fast jobb redan nu ;o)

Idag är det lunchdate med Elin som gäller. Vi ska bestämma hur jag ska se ut under hösten. Därefter är det träning 17.30. Känner för att äta lite ost och kex ikväll, ska höra med J om han har några andra planer.

Jag hoppas att det inte fortsätter vara sånt här väder vi har nu. Lite sol hade ju inte skadat!

Ta hand om ditt yttre och må bra inombords!

Jag slarvar ju så med min ansiktsrengöring, fastän det tar (max) fem minuter, inkl. tandborstning att göra det varje morgon och varje kväll. Det är tyvärr ren lathet från min sida. Ska göra så gott jag kan för att ta mig samman. Jag känner mig så mycket fräschare och piggare när jag gör vid mig.. Skärpning på den punkten!

Har tyckt att det luktar lite unket/gammalt när jag sitter vid köksbordet och har inte fattat var det kommer från, men nu! Vi rensade bland Js grejor uppe i Falkenberg och tog hem en hel del som stått i ett förråd. (Vi spelade bland annat kasta gris för någon dag sen. Minnen!) ;o) Ja, hur som helst. Jag kände det igen när jag satte mig för att skriva detta, och la märke till kassen som står uppe på bordet.. Haha, jag är bra på att missa saker, ibland lite för bra ;o)

Atlas sköter sig utmärkt, håller sig länge! Klarar fem timmar! Det var dock ett misstag att det skulle gå så lång tid mellan utgångarna, men vi somnade faktiskt.. Det var en sån dag ni vet ;o) (dock inte idag) Hur som helst, nattisen är avklarad och jag är ren och fin så... Nu återstår det väl bara att säga god natt och sov så gott! Tänk på att... Imorgon är en annan dag!

Rika riddare...

OjOjOj! Har fått i mig en riktig sockerbomb ikväll! Rika riddare (fattiga riddare med färskt vitt bröd). Jag brukar inte äta mycket bröd, speciellt inte på kvällarna. Var dock sugen på något sött. Då är det väl lika bra att göra det rejält ;o)

Hur som helst, jag har bara tvättat idag. Skrev ju innan att jag skulle vara  duktig.. Det höll inte kan jag tyvärr säga. Men men, jag lider inte direkt för det. Har ju åtminstone tvättat två maskiner tvätt idag. Bättre än inget! Förstår inte att två personer ska behöva tvätta så ofta som vi gör.. ;o)

Glöm inte Ghost Whisperer ikväll på fyran! Nu ska jag hänga upp sista maskinen tvätt!

Städhjälp!

Ja, det hade varit något jag hade skaffat mig om jag hade haft gott om pengar. Tycker att det är så jäkla trååkigt! Putsa fönster likaså, och stryka skjortor.. Haha ;o) Aja, tills jag har pengar, får jag väl göra det själv...

På med bra musik, nu jäklar ska här städas!

Det var nära!

Mycket nära var det att jag idag endast skulle spendera min dag framför tvn och tänka på allt annat kul (eller måste-grejor) man kunde göra. MEN! Ett sms från Malin fick mig att ändra mig :o) På med kläderna, iväg till biblioteket och fixa böcker till mig! Kanon!

Hem, sätta igång en maskin tvätt, hämta mat till Atlas (som är jätteduktig på att vara ensam, vi har honom dock bara i köket.. Dumt att utmana ödet ;o)) och diska. Därefter ringde jag och bokade tid för klippning, på måndag ska jag dit! Vill förändra mig!

Funderar på om jag ska sticka ner till stan imorn och få mina ögonbryn plockade av ett proffs. Trist att göra själv! Värt att göra det på salong ;o)

Nu sitter jag och laddar med ett glas kallt bubbelvatten för att orka med en städning av hela lägenheten. Så himla underbart skönt när det är färdigt! Måste förresten dessutom rensa i min garderob.. Får se hur mycket jag orkar/hinner idag. Atlas sover framför fläkten, det är kvalmigt idag! Ett rejält åskväder hade förhoppningsvis lättat upp!

Gräsklippare!

Så otroligt fascinerande! Ja, om man ser det ur Atlas synvinkel i alla fall ;o) Han ville knappt gå ifrån den utan att titta på den hela tiden.

Han har fått leta godis hemma idag, det tog en stund. Tio minuter säkert. Ska köpa ett aktiveringsspel till oss när hösten närmar sig.

Jag vill ha en egen måne! Som jag kan åka till....

Reklam!

Detta fenomen är ett nödvändigt ont för samhället verkar det som. Vi lever nu i ett slit och släng samhälle, som innebär att vi byter saker var och varannan dag. Detta innebär givetvis också att affärerna/tillverkarna måste marknadsföra sina varor alltid, hela tiden, överallt.. På TV är det speciellt jobbigt om man följer en bra film.

När man får hem reklamen i brevlådan har vi ett enkelt val, slänga reklamen i pappersåtervinningen, eller att "läsa" den. Tro det eller ej, jag tittar hellre i sån reklam än på TV-reklamen. Ett "företag" jag stör mig på dock är ett där det är stjärnor efter varje pris ( i stort sett) och stjärnan står för att det gäller så länge lagret räcker. Kommer man på måndagen så är allt slut. Oavsett vad det är. Skulle vara intressant att vara där när de öppnar och se om de verkligen har varorna de annonserar om. Men hur som helst, gillar vi inte reklamen kan vi slänga den. En lösning med TV-reklamen är att stänga av TVn och göra något vettigare!

Idag är det grått grått grått.. Ser inte ut att ljusna. Men hoppet är ju det sista som lämnar en!

Böcker till 6-8 åringar?

Ja, jag ska ju praktisera i en F-2a och ska bege mig till biblioteket imorn tänkte jag för att se vad de har för roliga böcker där. Är också lite nyfiken på filmer som är nya som riktar sig till barn. Är tyvärr helt off på där. Älskade tecknade filmer när jag var yngre, men nu blir det (av förståeliga skäl) inte så ofta.

Tror jag har druckit för lite idag, det är VARMT i Helsingborg idag! Lägg nu märke till att jag inte klagar ;o) Jag bara konstaterar. Atlas är dötrött hur som helst, han gillar ju inte värme. Hans mage blir dessutom lite konstig då..

Blogglayout!

Ja, finns det någon där ute som är bra på att fixa och trixa med färger, foton och text till en snygg blogglayout? Jag kan tyvärr ingenting, men hade gärna velat ha det lite annorlunda än vad jag har. Lite mer personligt.. Aja, jag får väl leva med det om inte någon kan/känner till någon?

Feeling hot hot hot!



Oh yes!

En vacker dröm!

Det hade jag precis innan jag vaknade. Jag drömde att jag befann mig på en stor middag i sagan om ringen ;o) jag hade två bröder och en far som såg efter mina steg. Drömmen innebar också att jag var tvungen att ge upp något (?) för att komma till min kärlek. En av mina bröder hjälpte mig ut för att jag skulle kunna komma in igen.. Sen vaknade jag.

Idag ska jag iväg till gymet med E! Gött att få en omgång med styrka :o) Därefter tänkte jag att jag skulle hinna inom biblioteket och finna böcker som 6-åringar gillar.. Svårt det där! Tror dessutom att jag måste uppdatera mitt filmintag. Så, har ni tecknade nya filmer. Let me know! Så kan jag låna dom kanske? ;o)

Hur som helst önskar jag er en fantastisk dag!

Få uppdateringar idag!

Ja, vädret är tungt idag och jag reagerar tyvärr efter vädret.. Eller min kropp och huvud rättare sagt. Men men, efter regn kommer solsken. Eller hur! Har hur som helst startat på en bok som rör läs- och skrivinlärning. Spännande!

Hoppas att ni haft en bra dag och att er kväll blir lika bra! Glöm inte "So you think you can dance".. Pasha here I come ;o)

Sömntutor är vi båda två!

Jag fattar det inte. När J är hemma, ja då kommer Atlas till hans (!) sida sängen vid åtta-tiden och kallar till utgång.

När jag är ensam hemma, vaknar jag själv till för att gå och väcka honom. Idag var det en kombination. Jag vaknade 9.15 och det var totalt tyst i lägenheten. Kunde hört en mus trippa på tå om det så hade varit. Halv tio bestämmer jag mig för att gå upp, då kommer Atlas intrippande i sovrummet som för att kalla. När vi väl kommer ut, inser jag att han verkligen verkligen behövde gå ut precis när vi gjorde det. Men jag förstår inte varför han inte kallar tidigare? Hur som helst, morgonpromenaden har vi varit ute på, nu äter han frukost och jag ska göra vid lite yoghurt till mig!

Det är på kvällspromenaden man inser...

... hur stor Atlas har blivit. Rätt så roligt faktiskt. Har ju gått med honom varje varje dag nu under sommaren och inte lämnat honom många stunder. Men nu när jag kom hem från träningen och skulle gå ut och promenixa.. Ja, då såg jag det som de flesta pratar om :o) Att han växer och växer och växer. Men då är det ju som det ska ;o) Men det är liksom inte någon valp i koppel längre, man ser mer och mer hur han kommer att se ut som vuxen hund. Vacker!

Hade ont i ryggen idag på träningen, men blev svettig fastän jag tog det lugnare i vissa övningar.  Skönt att få en genomgång av kroppen tre ggr/vecka! Trevligt att träffa dig Sofie också igen. Det var längesen! Tänker på dig lite extra ikväll.

Må älvorna dansa mjuka danser i natt och låt dem ta bort det onda!

Jag bara älskar att spendera pengar!

Ja, jag erkänner. Det gör jag verkligen. Tyvärr! När jag är nere och jag får shoppat lite, då är livet lite ljusare igen ;o)

Idag blev det ytterligare en bok till samlingen (Kan ju lägga till här att jag köper pocketböcker.. Billigare!)
* "Förlorad barndom" - Kathleen O´Malley

Köpte även en bok till systra min! Har i och för sig köpt en hel del till henne idag :o) Men det gör jag så gärna! Skönt att komma ut ur lägenheten!

Var också och köpte mat idag, 700 kronor gick det på. Rätt så dyrt, men vi fick en massa fint kött. Gott!! Perfekt till goda stekar i höst med god svampsås till! Mat är lycka! Hade jag fått välja mellan att äta god (gräddsås m.m.m.m.) mat eller att äta godis, då hade jag tagit maten. Lätt som en plätt!

Ska snart byta om till träningsstassen. Dags att svettas igen! Hoppas så att det är uppehåll bara, ska nämligen cykla!

Free Hugs!



Ta hand om dina nära och kära idag! Sänd dom ett sms, mms, en tanke, ett mail eller ring dom!

nu vill jag sjunga dig milda sånger

Denna bok... Ja, vad ska jag säga. Vacker! Annorlunda. "Osvensk". Kunde inte lägga den ifrån mig. Skulle ha den som kvällsbok.. Nu är den slut! Tror jag ska ta tag i en skolbok innan nästa skönlitterära..

Men som sagt, vacker, ärlig. Äkta! Man fick nästan en relation till personerna i boken. Köp den!!! :o) Eller låna den av mig ;o)

Ett samtal iväg...

Idag ska jag ringa min praktikplats och bestämma några dagar när jag kan komma och hälsa på dom. Hösten närmar ju sig med stormsteg och skolan likaså. Känner inte mig riktigt beredd på praktiken, ska försöka läsa en del nu innan (det har jag sagt att jag ska göra hela sommaren........) så att jag är lite beredd på vad som komma skall... Är ju inte direkt bekant med hur arbetet fungerar i en F-2a, inte heller vad de lägger tyngden på.

Nu ska jag äta frukost, har varit uppe ett tag, men har läst min "kvällsbok". Man fastnar på någon konstig vänster!

Tänd ett ljus för någon idag, själv ska jag göra det för min morbror då det var ett år sedan han dog idag.

En dag full med...

... sömn!! Ja, idag har vi verkligen sovit bort hela dagen. J gick hemifrån vid elva-tiden. Då gick vi och la oss i sängen (Ja, han får ligga i sängen, på våra villkor. Vill vi inte, får han inte. Aldrig på nätterna!) och sov till 14.00 ungefär. Atlas har alltså hållt sig i fem timmar.. Prutten då! Då gick vi ut en runda, sen somnade vi igen. Gick ut vid sex-tiden och sedan vid nio-tiden. J är på väg hem nu och tar den sista rundan lite senare än vanligt.

Har nu kommit på varför vår lille kille inte vill äta någon mat... Han tappar ju tänder och får nya efterhand. Ena hörntanden är väldigt lös nu medan den nya har börjat komma fram. Nog förstår väl jag också varför hårt torrfoder inte är högsta prioritet just nu. Imorn blir det alltså en hel massa fil i maten. Det gillar han, så han får i sig mat! Han har ju inte ätit ordentligt på två dagar! Inte bra!

Nu ska jag lägga mig och läsa någon sida ur min kvällsbok. Ser fram emot hösten!

Åh! Hur är det möjligt?

Vi har inga huvudvärkstabletter hemma.. Kris med andra ord.. Hmm, känns som att min dag kommer bli rätt så trist.. Ska läsa en av böckerna jag investerade i för någon dag sen. Fick dessutom låna en bok när vi var uppe i Falkenberg igår, så jag har många att välja på!

Illa!

Ja, jag mår verkligen INTE bra idag. Vet inte vad det är med mig, är jättetrött (mycket tröttare än vanligt.. Orkar knappt sitta här) och har ont i mitt huvud och i mina ögon. Usch säger jag! Och illamående är jag också! Ska dricka en del nu och ta två huvudvärkstabletter.

Vilken tur att det finns en morgondag! ;o)

I Sverige säger vi....

TACK! Ja, för det gör vi verkligen. Visst har jag tänkt på det förrut, men idag slog det mig verkligen. Jag gick för att köpa bullar i närbutiken när det slog mig. Hon scannade in varorna som vanligt och sen visade jag kortet, då sa hon tack för att hon "fick" kortet. När jag fick tillbaka det, då sa jag tack. När jag hade skrivit min signatur på kvittot som var deras sa hon tack. När jag fick "mitt" kvitto, sa jag tack... Sedan när jag gick sa hon tack så mycket.. Eller något liknande..

Det är ju en aningen konstigt.. Känns som att det blev minst två tack för mycket. Men men, i Sverige är vi artiga och tackar för allt.. Tydligen! Tänk på det nästa gång ;o)

Falkenberg!

Min kusin och hans (numera fru) gifte sig i Rom i slutet av juli. Idag ska de ha fest för all släkt och vänner. Det tråkiga är att vi inte kan komma dit! Vi var i så fall tvungna att lämna Atlas ute i bilen och det går ju icke!

Vi åker därför upp en sväng till Falkenberg istället, till hussemor och hussefar. Vi ska äta pizza med Js bror och hans familj senare ikväll. Mysigt! På vägen upp blir det nog tyvärr ett stopp på Mc Donalds.. Hmm, inte bra. Men det är ju lördag och vi håller på med träningen för fullt! Det fixar vi! ;o)

Tänker extra mycket på dig Elin!!! Önskar dig lycka till och försöker ge dig energi!

Ha en bra dag!

Oj!

Vad jag har sovit gott i natt. Efter att Atlas fått klart för sig att det bara var vi två i lägenheten kunde han gå och lägga sig i sin egen säng. Innan dess, la han sig vid min sida sängen.

Vi gick inte ut på morgonpromenad förrän tjugo över nio. Han sover ju nästan mer än vad vi gör. 

Nu ska jag äta frukost, tänkte gått och köpt bullar, men J är hemma och äter frukost imorn, sparar dom till då. Helgen är ju lite speciell, men bull-frukost kan man inte äta två gånger/helg ;o)  Så nu blir det yoghurt och müsli för min del och torrfoder för lillen, jag tror att jag ska blanda med en kiwi till mig. Det är ju ändå helg ;o)

Finn glädjen i att vara dig själv!

Återigen!

Ett underbart träningspass. Svettigt som bara den, känns som att man kommit upp sig ett steg och kämpar/orkar mer. Härligt! Atlas var hos mattemor och mattefar medan jag tränade. J är och jobbar. När vi och Atlas hade ätit det vi skulle fick han ett grillspett till efterrätt.. Det var ju inte helt fel ;o)

Nu när vi kom innanför porten mötte vi en granne. Hon tyckte att Atlas var så himla fin! Det värmer ju så. Roligt att höra! Tyckte också att jag hade bra pli på honom ;o) Det ni! Kursen ger resultat. Vi har i och för sig varit klara med vad som gäller även innan kursen startade, men i och med att den startade så tidigt har den hjälpt oss mycket!

Vi trodde att vår fortsättningskurs skulle börja imorn (lördag) och vara främst på måndagar. Det ser dock ut som att den hamnar på onsdagar. Det ska nog gå bra! Skönt att ha kommit igång med kurserna. Roligt att se när det ger resultat. Han får ju även träffa andra hundar och vi får se vad man kan göra åt olika "problem" som uppstår.

Sängen kallar väl strax. Atlas är rätt så vaktig av sig, speciellt när J inte är hemma ;oP Vet inte hur han är när det bara är J hemma. Nu ligger han under bordet i köket och jag har min fot på honom. Han väljer inte sin madrass som också ligger i köket.. Snart kanske!

Hoppas solen skiner i era drömmar!


Martina-koden

Nu har jag läst ut en av böckerna som jag köpte igår. Vad tyckte jag då om den? Jag känner igen mig en hel del. Speciellt att man ofta glömmer saker som nog (?) är viktiga och ord som man ska säga.. Ja, en del grejor. Tycker dock att man ska ha en mer avslappnad inställning till familjelivet och inte sträva efter att vara som "alla andra". Jag har inga barn, men hoppas att jag ska kunna fatta beslut som går emot andra personers åsikter, om jag anser att det är det bästa för oss.

Skrattade inte som det stod att man GARANTERAT skulle göra, men jag log en hel del under resans gång. Frispråkigt! Ärligt (verkar det som)!

Vad ska jag göra ikväll?

Utmaning!

Vi har blivit utmanade av Bror och far och utmaningen lyder som följer:
Man ska tipsa andra CC-bloggare om en aktivering du har för din hund. Alltså ingen lydnad eller bruks utan helt enkelt hjärngympa.

För att aktivera vår kille, gör vi några olika saker. Vi gömmer godis i lägenheten (också i toalettrullar), som han får springa och leta upp. Vi har även börjat med att lägga tre snusburkar i en låda, denna ska han öppna för att sen välja "rätt" dosa där det är godis i. Lite svårt än så länge, men det går framåt i alla fall :o)

Annars gömmer vi oss (precis som bror och far berättade). Det är kul! Han använder ögon rätt mycket så nosen är viktigt att aktivera! Vi gör även så att han får sitta ner och "Vänta" när vi går fem-tio steg iväg, håller upp en korvbit (eller något annat) och släpper den så att han ser det. Därefter går vi tillbaka så vi har honom på vänstersidan av oss och säger sök. Det är rätt kul, som sagt rätt så jobbigt med näsan.

Vi behöver dock tips på spårövningar (nybörjare...) Så om ni har något tips, berätta gärna!

Voff voff

Jag fick sova ända till klockan nio idag då jag väcktes av att killarna kom upp i sängen och skulle busa lite. Mys!

Vi ska lära Atlas en konst till examen på kursen (om en och en halv vecka) är det någon som har något förslag som är lätt ;o) meddela gärna. Just nu har J siktet inställt på skall... Det går sådär.. :oP Atlas är inte den som säger något i första taget.

Nu ska vi ut till klubben och träna träna träna.

Ha en lovely dag!

Nu ska ni få höra!

Haha, ja. På nattisen var det något som var så ooootroooooligt spännande (tyckte Atlas). Första gången (med matte) som vi stötte på en KOTTE!!! Och inte vilken kotte som helst... Utan en IGELKOTT! Weeehoooo! Haha :o)

Atlas blev stormförtjust i denna varelse som gav tysta ljud ifrån sig och som rörde sig.. Han hade svårt för att lämna honom/henne. Men när jag kom fram till att vi inte vill ha in loppor och löss i lägenheten så drog jag iväg med honom :o) Drog iväg.. Låter som att han släpades med, så var det dock inte. Han följde med någorlunda frivilligt. Mörkret kan ju äta upp honom om han skulle bli lämnad ensam liksom..

Jag undrar över en sak.. Vi har fått tag på en kille som inte gillar att gå ut (ibland sätter han sig ner i hallen och undrar vart vi ska utan att ens försöka komma med), och regn det gillar han inte, helst inte sol heller. Mörker är läbbigt (tyvärr på grund av matte som är väldigt mörkrädd :o( ) men det har blivit bättre nu. Atlas kan ju försvara mig om det skulle komma fram någon ;o) Det känns tryggt!

Morgnar ska vi inte prata om, då tittar han på en från sängen (hans egen) och undrar i stort sett vad man ska hitta på med kopplet man håller i handen. Men hur som helst, hur vanligt är det med en hund som inte jättegärna går ut?

Nu ska vi sova allesammans!

Dröm ljuvliga drömmar!

Bokskörden!

Jag glömde ju skriva en sak, jag hittade äntligen en kalender och har nu fyllt i de flesta födelsedagar. Behöver mors kalender för att fixa resten, har inte alla uppskrivna märkte jag! Hur som helst, jag köpte även dessa böcker:

* "Singel på nytt" - Plum Sykes
* "Box 21" - Roslund - Hellström
* "Martina-koden" - Martina Haag
* "nu vill jag sjunga dig milda sånger" - Linda Olsson
* "Stjärnklara nätter" - Maeve Binchy
* "Eldflugornas sommar" - Maeve Binchy

Må bra-böcker blandat med några moderna. Lättlästa och lite jobbigare. Allt för att jag ska ha en mysig och god höst mellan skolböckerna! Redovisar här när jag läst dom och vad jag tyckte om dom.

Mat är nödvändigt!

Mmm, och mumsigt också för den delen! Idag gjorde J potatisgratäng (som vi verkligen ÄLSKAR, båda två!) och stekte några köttbitar, till det hade vi en god sallad, vitlöksbröd och rött vin. Mums säger jag bara! Jag ger hellre upp godis och annat "skit" än att ge upp god mat! :o)

Efter det var det lite mys nere hos Atlas     
      medan jag diskade undan 


Och därefter Yatzyspel! J vann 2 av 3.. Jag tar honom nästa gång ;o) Jag är ju ingen vidare bra förlorare.. *suck*

Ghost Whisperer ikväll! På fyran! Må väl!

Mörkret kommer!

Idag regnar det mina damer och herrar!

Jag och Atlas skulle gå ut på en promenad vid halv sex och jag valde att ta en lite längre så han skulle bli rastad ordentligt. Skönt! Men! Detta förde med sig att vi (jag o A) var ute när himlen öppnade sig och det fullkomligt vräkte ner på oss. Jag tycker i och för sig att det är rätt så skönt att gå ute i sånt väder, men Atlas... Nej nej nej.. Hade han kunnat hade han skrikit som ett barn och velat gå in ;o) Haha, han är för söt. Det började även att åska och blixtra. Atlas undrade lite var ljudet kom ifrån, han tittade bak ett flertal gånger och så.. Men, han blev inte rädd (tror jag). Jag höll mig lugn i och med att jag gillar vädret. Så det är ju bra!

Precis innan det släppte loss, såg man hur ett flertal fågar flög från träden. Mörkret kom närmare och närmare och man kunde nästan känna elektriciteten i luften. När vi gick hemåt och kollade upp mot balkongerna, såg vi att någon hade tänt ljus. Precis så ska man göra! Ut i luften och sen in under en filt med en bra bok, tända ljus och ett glas rödvin...!! :o)

Äntligen!

Nu är det fixat igen! Internet alltså :o) Mycket trevligt att A kom hit till oss. Vi började med en promenad med Atlas. J var och tränade.

Om en liten stund ska jag iväg till optikern och fixa nya linser till mig, mina är nämligen slut. Vill så gärna ha ett par nya glasögon också, ska satsa på det i höst någon gång!

Internet!

Idag ska det fixas igen.. Tur vi har dig A! :o)

Därefter är det optikern som gäller, måste ha nya linser. Måste dessutom skaffa mig en bra kalender till hösten!

Idag är jag trött trött trött! Riktigt segt är det.. Vädret gör ju inte det bättre, ska ta en rosenrot nu tänkte jag så jag piggar till mig lite.

Trött även i kroppen, i musklerna. Det var en rejäl genomkörning av alla muskler igår på träningen. Perfekt!

Nu blir det lite musik så vi får upp piggheten här! J är redan och tränar *gäsp* ;o)

Engagerad!

Detta är ju löjligt! Sitter och tittat på "So you think you can dance" och blir LEDSEN för att Jessi och Jesús åker ut. När jag blir engagerad i någon serie (kan vara vad som helst) blir jag alldeles för känslosam för mitt eget bästa ;o) J gick och la sig och jag satt och torkade tårarna... Aja, ny omgång på tisdag och Pasha är ju kvar ;o)

Låt änglarna vaka över er i natt!

Jag säger bara....

... PLASKBLÖT! Det är vad jag är! Har precis kommit hem från träningen och det var otroligt bra och "förlösande" för mig! Energin den sprudlade och leendet var där. Precis som det ska vara. Nu ska jag in i en välförtjänt dusch och sen äta god mat! Mums! J gör nog vid det när jag är i duschen.. Tror jag... ;o) SOLEN tittar också fram.. Kan det bli bättre??

Ett varmt välkomnande fick jag när jag steg innanför dörren. Ignorerade honom till att börja med när han hoppade runt som en studsiboll. Så kärt!

Duschen here I come!!! 

Därefter blir det "What about Brian" på femman!

Ett nytt objekt!

Som jag nämnt innan, känns denna dagen som en mellandag. Allt går i luuugn takt och ingen brådska med någonting. Visst är det skönt! ;o)

Jag har i alla fall funnit ett annat objekt som kanske är intressant för oss, får höra med J när han kommer hem från träningen. Hur som helst, billigare utgångspris, i och för sig kanske mer populärt. Det återstår att se! Mister man ett objekt, står där tusen åter.. Eller hur var det nu? :o)

Akut! Ögonbryn!

Det är verkligen akutvarning nu! Måste ner till stan någon dag och få en ansiktsbehandling och få mina ögonbryn plockade. Det är verkligen det tråkigaste jag vet, så tråkigt att jag tyvärr inte gör det... Illa!!! Måste dessutom ner till frisören och överraska min närhet! Har haft samma frisyr sen jag var tio år (känns det som i alla fall), det fungerar inte längre! Jag är inte samma person nu som då.. Vill ha annat!

Har dessutom funnit en grå slinga (!!!) ;o) Så det är verkligen tid för ompyssling och förändring!

Så som det känns nu...

... så blir det tyvärr inget hus för oss :o( Usch vad tråkigt! Vi la ett bud på huset som låg under den kalkyl banken räknat på för att vi skulle klara oss. När det lades över blev vi väldigt besvikna! Vi vill inte behöva räkna våra sista slantar heller utan leva ett gott liv. Det är mycket möjligt att vi hade kunnat göra, men att veta det är omöjligt!

Återkommer om vi bestämmer oss för att satsa. Nu ser det dock mörkt ut! Tyvärr!

Bildskörd!

Dagens bilder...

Han har vuxit en del om man säger så                        
  Kan man annat än smälta?
 Gillar att vara med på bild :o)

Vi ska köpa en ny kamera, tar bilder med mobilkameran nu nämligen, därav kvaliteten ;o) Men det blir ju några bilder i alla fall. Bättre det tycker jag :o)


Musik

Musik musik musik! Jag älskar det. Det finns musik för alla lägen, humör och väder!

Idag är det svenskt som gäller i regnet. Lisa Ekdahl faktiskt. Lite blandat med Lasse så blir det kanon!

Killarna slocknade på balkongen

  Kärlek!

Regn!

Vi hann vara ute i fem minuter sen började det blåsa och regna rätt så rejält. Såna här dagar ska man egentligen bara vara hemma och ha tända ljus och äta god mat och sitta med en bra bok. :o) Det lustiga äratt Atlas tycker det samma :o) Han försöker skaka av sig regnet när vi är ute, men det kommer ju nytt hela tiden. JOBBIGT!


NU har vi lagt BUD på huset!


Idag är en typisk...

... mellandag känns det som. Hösten tycks närma sig med stormsteg och värmen börjar så smått försvinna. Jag har fortfarande två och en halv vecka kvar innan skolan startar och är alltså ledig. Jag vill ha sol!

Denna sommaren (?) har varit något utöver det vanliga! Vårt liv har förändrats radikalt sen vår lille guling kom till oss. Vi har blivit mer bundna till hemmet. Tack vare regnet har detta inte kännts något vidare jobbigt. Det som har varit jobbigt är allt regn. Solen behöver vi för att samla energi till hösten, mycket energi behövs! Då den inte dykt upp hoppas jag verkligen att vi får en kanonfin höst med varma dagar och mycket sol. Om inte annat, kommer denna hösten/vintern bli väldigt lång!

Vi ska lägga bud på ett hus idag. Känns overkligt. Spännande! Roligt!

Atlas får en trädgård att vara i, precis som vi ;o) I stort sett bara gräs = lättskött. Mmm, vi får väl se! Kanske händer det en stor grej i våra liv till hösten.

Nu ska vi ut och promenera.

Sätt på någon bra musik idag, det ger i alla fall mig tröst och glädje i tråkigt väder!

So you think you can dance....??

Mmm, mitt nya favoritprogram. Pasha är grym! Knappt att man orkar hålla ögonen öppna, men titta på ALLT, ja det ska man göra ;o)

Atlas slocknade totalt här hemma nu efter träningen, ville inte ens ha mat. Men när man har varit i skolan så får man ju en massa korv och då klarar man sig en stund i alla fall ;o)

Nu hejar jag på Pasha!

I skolan!

Idag har vi gått i skolan igen. Först var det rätt jobbigt med lillkillen, han drog som en liten dåre i princip hela tiden. Men sen! Hör och häpna, han gjorde exakt vad vi skulle i övningarna. Vi blev så glada (främst jag, som hade hand om det idag) Stolt!

Först var det kontaktövning, utan koppel. Slalom mellan alla hundarna klarade Atlas alldeles utmärkt! Efter det försvårades det hela och vi var två som gick samtidigt, vi möttes alltså på mitten och det gick super det med!

Därefter var det inkallning. Valparna stod som i en allé och där emellan skulle hundarna släppas (från kortsida till kortsida) till oss när vi ropade. Därefter försvårades detta också och vi gjorde samma sak med två hundar. Fantastiskt bra gick det!

Det som är så roligt är att det ju faktiskt gick bra för (i huvudsak) ALLA! Inte bara för oss ;o)

Efter det var det fika och sen arbetade vi lite med att sitta och sitta kvar och att ligga och att ligga kvar. Återigen, super!

Vi är stolta över vår lille klimp! Han är bäst ;o)

Återigen!

En fantastisk dag! Härligt, vi ska bege oss ner till mor och far en stund och pressa ett par timmar innan alla saker ska göras. Jag ska iväg till M och lämna skivor och själv få en bok och ett linne. Ca 13.45 kommer det hit en mäklare som ska värdera vår lägenhet. Därefter ska vi promenera till mors jobb och köra till huset och gå en runda och känna oss för.. Kanske lägger vi ett bud.. Kanske inte :o)

Spännande!

Hoppas solen skiner på er idag!

Atlas lär bli bortskämd... :oP

Mmm, tror detta. Nya leksaker hela tiden (hos mormor och morfar också). Godsaker hos mormor och morfar, farmor och farfar, hemma hos oss.. Ja, men det är väl härligt ;o) Han är älskad av många!!

Idag fick han en boll och ett nytt halsband, så det blev några bilder på när vi testade sakerna. KUL!

            


Jag älskar Dig J!

Ja, oj vad jag verkligen gör detta! Du vet vad jag behöver och tar hand om mig!

Idag när J kom hem skulle jag åka iväg till Väla för att shoppa lite reakläder. När jag sitter i bilen ringer telefonen, det är J som säger att jag inte ska glömma att kolla i handskfacket. Jag gör ju detta genast så klart och där ligger det välapengar från honom och Atlas. Tillsammans med en liten text att de älskar mig och vill dela deras liv med mig. Jag blev så rörd!

Sedan sa han att jag skulle passa på att äta på Väla också och koppla av! Och tro mig att jag gjorde detta!

Det försvann en hel del pengar från mitt konto idag, men det var det värt!
* En blå/vit rutig skjortklänning från Spirit REA
* Ett gult/vitt randigt linne (långt, till stranden eller slappelinne) på MQ REA
* Ett tight linne från MQ REA
* En svart baströja från H&M
* En vit baströja från H&M
* En långärmad mörkblå tröja med vita ränder från H&M
* En långärmad brun tröja med turkosa ränder från H&M
* En kortärmad grön/vit randig tröja från Esprit REA
* En svart kofta från Gina Tricot

Nu är det alltså endast (!!) jacka, byxor och skor till hösten/vintern som saknas.. Det fixar vi ;o)

Träning!

Har precis kommit hem från träningen och Atlas har varit ensam hemma i en timme. Det går framåt! Anledningen till att det tagit/tar så lång tid är för att jag ju går hemma ändå.. VI behöver inte stressa :o)

Tillbaka till träningen, styrketräning! Jag tror att det är bra för mig, har dessutom fått tag på ett kort och bra schema! Endast 6 st. övningar. Det tar cirka 30 min. Perfekt! Det jobbiga är att det tar en hel del på min rygg (som jag ju ska stärka). Att gå direkt efteråt är alltså uteslutet. Tyvärr! Jag försöker gå en timme om dagen i bra tempo, det blir ju några halvtimmar åt gången iaf med Atlas. Han är duktig vår kille! Vårt hjärta! :o)


Yes!

Jag känner mig otroligt stark idag. Som om jag hade kunnat göra precis det jag hade velat. Ta ett flyg någonstans eller vad som helst. Det jag vill göra är dock att åka till Väla och spendera några slantar på sista rean och därefter kolla in "vårt" hus. Drömmar kan jag förverkliga en annan dag! Idag är jag oövervinnerlig! Fantastiskt!

Har städat bland mina skolpapper (äntligen!) så nu återstår det endast att organisera dom, men det gör jag en annan dag.

Fixat i lägenheten idag igen, som sagt. Känner mig ljus idag!

Må er dag bli varm och fylld med kärlek!

Underbart Underbart Underbart!

OjOjOj vad glad jag blev när jag steg utanför dörren idag! Kvart i åtta väcktes jag av Atlas som gick runt och kollade läget, lika bra att gå ut då. På med kläderna och ut. Strålande solsken, varmt i luften och klockan är bara åtta. Det är inte ens någon kvav värme än så länge. Åhhhhhhhhhhh!!!!! Underbaaaaaaaaaaaart :o)

Jag startar dagen med solsken, rosenrot, ägg och glädje!

Rätta mig om jag har fel..!!

Men är facebook som lunar fast med fler bilder? Har fått den känslan och vet inte om det är värt att lägga ner någon tid på att lära sig det.. Eller lära sig, det är nog inte speciellt svårt, men att sätta sig in i det..

Nåja, nu är det cold case på 5an som gäller sen ska lillen o jag ut på nattrundan.

Jag tror att jag dör!

Näst sista kvällsrundan kom vi in från nu, ibland blir det lite tokigt med tiden och detta är ju för tidigt för att kallas sistarundan. Hur som helst.. När jag hade satt på Atlas kopplet och skulle öppna dörren så.. Fes han... Han har gjort detta innan (Tro mig ;o)) men nu denna gången lät det rätt så mycket. Hans reaktion blir att kolla mot rumpan för att försöka förstå vad det var som hände.. Haha, ett gott skratt förlänger livet!

Men det är inte det som är det jobbigaste med denna promenaden. Vi går en liten runda för att han ska få göra sina behov, han kissar (som vanligt..) och sen... Ja, alltså att bajsa är också normalt men ni anar inte var han gör detta! Mitt i en snigelkolloni... Och då matte som verkligen hatar dessa slemmiga djur, vet inte vad hon ska ta sig till. Jag försökte verkligen plocka upp det, men när jag kände att jag fått tag på en snigel.. Ja, då trodde jag att jag skulle dö. Usch och fy tusen gånger om! Dom fick ju i alla fall det varmt och skönt en stund ;o)

En sak till!

Glömde en sak.. Jag ska ringa en mäklare imorn och boka en kostnadsfri lägenhetsvärdering. Spännande!

Vila ikväll! Det är ju trots allt söndag ;o)

Duktigt Maria!

Japp japp :o) Nu är jag rätt s stolt över mig själv.. Varför?

Jag har

*Dammat i hela lägenheten
* Dammsugat hela lägenheten
* Våttorkat hela lägenheten
* Skurat spis, ugn och handfatet på toaletten
* Diskat
* Tvättat två maskiner tvätt

Nu återstår det endast att ordna upp med alla papper som samlats i en hög! Men.. Tar så mycket jag orkar idag, resten tar jag imorn eller en annan dag :o) Städningen räcker för en stund i alla fall ;o)

Atlas måste dock få en egen pärm där vi kan ha hans papper, så det får inte dröja alltför länge. Skolan börjar ju den 3e september förresten och då ska alla skolpapper vara i ordning!

Har ju inte publicerat min för och emot lista med att skaffa hus. Hur som helst så ska vi boka visning imorn och antagligen lägga ett bud. Återkommer när vi är säkra!


Nyss...

Atlas kommer gåendes lugnt från vardagsrummet till hallen när han plötsligt vänder sig om... Och ser att något följer efter honom!! Så han börjar ju jaga, och den stackars svansen som ju faktiskt är fast i Atlas får sig ett bett eller tre.. Det roligaste är när han får tag på den, då uppstår det en del förvirring.. Vad ska man göra härnäst?

En sak till med svansjagning (sker inte så ofta) är att han speedar upp i fart så han blir rent yr när han släpper.. Men söt är han! (och tur är väl det ;o))

Grått och trist

Ännu en dag börjar grå och trist. Hett är det dessutom. Atlas och jag har varit på en långpromenad precis och han fick springa lös en stund. Det går rätt så hyffsat, men tror dock inte att man är så intressant om det dyker upp någon annan hund.. :oP Han höll bra koll på mig dock och om jag gick åt ett annat håll, gjorde han det med. Det känns tryggt!

Vi har nu anmält oss till en fortsättningskurs för nybörjare. Det ska väl bli hund av Atlas med ;o)

Vi drömmer om hus!

Väder och vind!

Oj, vilket väder vi har haft idag!

Massor med åska och blixtrar. Härligt! Nackdelen är att huvudvärken kommer.. Det jobbiga är att den ännu inte släppt.. Men men, det gör den ju så småningom!

Kvällen har spenderats hos mor och far med syster. Vi har diskuterat hus och kollat på bilder. Tror vi ska lägga ett bud på det. Spännande!

Atlas tycker att oljudet (åskan) och lamporna som lyser (blixtrarna), är rätt så fascinerande. Tror jag i alla fall ;o) Han blir inte rädd eller något sådant utan kollar mest upp i himlen och försöker se vad/vem det är som åstadkommer detta oljud ;o) Han är mysig vår lille klimp!

Efter regn kommer solsken! Tänk på det när det är som värst!

Förresten!

Igår när jag skulle gå och lägga mig betedde Atlas sig mycket underligt! Han slängde sig under sängen och började morra. Fattade inte riktigt vad det var. Funderar på om han hittat ett spöke som ville prata lite.

Idag blir det nog Höganäs och en rejäl städning av lägenheten!

Blåbärssmoothie

Japp, det blir min frukost idag tillsammans med en knäckemacka!

1 dl blåbär (jag tinade frysta bär, färska bär är ju egentligen bäst)
2 dl fil (jag använde proviva, hade endast den hemma)
1 msk honung
3/4 mogen banan (En banan om den är något mindre, jag hade en större variant)

Mycket mycket mumsigt! Ska ta med min frukost och sätta mig på balkongen och läsa tidningen!

Snart kommer J hem!

Sagan om ringen..

Japp, har avverkat de två sista filmerna idag. Atlas har sovit i stort sett hela dagen. Kvavt och jobbigt för honom. Vi har i och för sig hunnit med en lekstund med mina föräldrars vänners hund. De hade dessutom en hund på besök och jag tror att Atlas uppskattade lekstunden :o) Kul att leka!

Hur som helst, tillbaka till filmerna. De har ett budskap som passar vilken tid vi lever i som helst. Vi människor vill ha mer och mer av det mesta. Makt är ju aldrig fel, och inte heller pengar. Tänkte på de giriga människorna som endast tänkte på sig själv när de försökte ta ringen från Frodo..

Jag vet, skratta ni.. Lite konstigt ämne att ta upp, men jag kom faktiskt och tänka på det när jag satt här i min ensamhet (med Atlas ;o)).. Att vi har svårt för att nöja oss med det vi har..

Lev för nuet! Imorn kan det vara för sent!

Lycka...

... betyder olika för olika människor. Kanske hänger det på om det står mat på bordet idag eller om jag överlever dagen. Kanske hänger det på om att jag kommer in på den rätta utbildningen. Kanske hänger det på om jag får tillgång till de senaste modeplaggen.

I vår värld betyder sakerna allt. Du ska ha den finaste bilen och de finaste kläderna till dig/ditt barn. Du ska kunna åka på semester minst en gång/år. Du ska ha ett stort fint hus med den nyaste inredningen.

Men vad är det egentligen vi tycker är viktigt? Är det viktigare att vi får en ny tröja än att människor överlever dagen?

Grattis Maria!!

... Du har sovit bort hela jäkla sommaren. Nu är det slut på det, nu ska klockan börja ställas. Blir helt förstörd om jag ska gå upp vid elva varje dag. Hela dagen är förstörd. Nej! Tid för att ta vara på tiden!

Hoppas solen skiner på er idag, här är hett som tusan idag. Ska ner till mor och far nu.. En av fördelarna med hus är ju att man kan gå ut i sin EGEN trädgård och sola. Hinner inte ner till stranden idag nämligen!

Må väl!

Atlas dag...

Ja, Atlas lille killen. Idag har det varit olidligt varmt för oss (tänk då på lillkillen...!). Kvav värme som inte upplöstes med hjälp av ett riktigt sommarskyfall med rikligt med åska och blixtrar. Blir lite orolig för honom, har slängt i en omgång med is till honom till så han kyler ner sig. Han försöker finna den svalaste platsen i lägenheten, men ingenstans är svalt! Tror jag ska gå ut och sätta mig med honom en stund faktiskt. Så vi får andas lite frisk luft, han och jag!

Drick mycket vatten!

Hus-Lägenhet-Hus-Lägenhet.....

Vi velar och velar och velar. Vill göra något åt vår boendesituation.. Men VAD?

Ska skriva en fördel och nackdel lista som jag publicerar på bloggen så får ni se hur mina tankar går!

Nu jäklar!

Japp, nu har jag varit på gymet och fått ett schema med några få övningar (för att inte tröttna alltför mycket). Kombinerat med lågintensiv träning ska jag pressa ner min fettprocent som nu är på tok för hög! Kan inte bara gå runt och klaga utan att göra något åt det.. Gyminstruktören var dessutom otroligt bra och trevlig. Honom behöver man inte vara "rädd" för att fråga!

Måste skaffa mig nya gymkläder, tror dock att jag väntar till mitten/slutet av september för att se om man kan pressa ner sig i en storlek mindre.. ;o) Ja, jag vet... Men HOPPAS kan jag väl få göra ;o)

Vi blir aldrig nöjda... Eller?

Hur är det egentligen?

Hela sommaren har regnat bort och vi har längtat efter sol och värme. När solen dyker upp, söker sig en hel del till skuggan. Jag kan erkänna att jag inte ligger och steker dagarna igenom när det är sol... Jag är dessutom en av dom som klagar när det regnar..

På tal om väder. Det är verkligen ett säkert kort om man ska komma igång med en diskussion eller om man bara ska säga något kort.. Klassiskt!

Hur som helst, sol är bra. Sol ger energi och glädje! Vi behöver solen, vi lever upp då!

Ännu en fantastisk dag!

Japp, ännu en härlig dag idag! Stranden fick det bli (givetvis). Nu när båda är hemma är det bara skönt att åka ner till stranden. Vi delar lite på att slappna av och att hålla koll på Atlas.. ;o)

               

Idag var där en löptik på stranden och Atlas tyckte ju att det var skitskoj.. La sig ner i sanden och rullade.. Stolle är han!

Nu är han i alla fall nyduschad och fick genast ny energi. Vet inte om det var kortvarigt i och för sig, men han sprang runt som en tok i köket efter jag torkat honom.. (Vilket är lättare sagt än gjort, hur får man en hund helt torr??)

Vi har hunnit vara en stund hos mattemor och mattefar också. Där har han fått ett fint tält i skuggan som han gärna kryper in i!               

Sol sol sol sol!

YYEEESSS!!!! Finally! Idag spenderade vi ett par timmar på stranden alla tre. Med nyinköppt parasoll, isvatten och hundleksaker var vi laddade till tänderna. J hade en stol och satt gött, själv blev jag full med sand (jag låg ner på en madrass) när han började gräva eller när han rullade sig i sanden.. Men, det var mysigt ändå ;o)

Vi håller tummarna för mer sol och strandväder imorn! Det behövs! Solen ger mig energi!

Helgen!

I lördags hämtade vi upp Emelie utanför videobutiken och styrde bilen mot Falkenberg. Väl där, begav vi oss in till stan för att se vad de hade att erbjuda. Jag skulle ha något, jag fann inget. Emelie var inte ute efter något.. Hon hittade. Förstår inte varför det alltid är så.. Jag blir så trött.. ;o) Hur som helst, pizza blev det i stan också innan hemfärd till J föräldrar.

Väl där var det tid för dukning inför kvällen (Kräftskiva!). Kvällen blev mycket lyckad! Vi hade givetvis ingen kamera med oss, så bilder det har vi inte!

Vi tog oss hur som helst ner i stan vid ett (kanske halv två) och var hemma igen vid tre.. En korting i stan bara! Synd, men så blir det ibland!

Vi vaknade vid två på söndagen och var rätt trötta.. :oP ("Dåliga kräftor") Precis när vi ska sätta oss för att äta "frukost" försvann Atlas spårlöst. Så det blev till att söka efter en gul liten valp på upptäcktsfärd.. MEN! Vi hittade honom, så allt blev bra till slut! (Som tur är!)


Varmt!

Och SKÖNT! Har det varit i Skåne idag! Dagen har vi spenderat i Västra Karup som sagt. Atlas har lekt med två tikar på tio år.. De levde verkligen upp.. Haha, Elina och Peter undrade om han någonsin vilade/blev trött.. Han höll igång konstant under de tre timmarna vi var där. Efter två minuter i bilen på väg hem snarkade han högljutt :o)

Deras hus var kanonfint! Visst, projekt har de ett tag framöver, men LÄGET! Kära nån ;o) Nu blev vi nästan lite sugna på hus igen! Supermysigt!

Nu ska vi gå o lägga oss och sova gott. Imorn bär det av till Falkenberg och vi hoppas på kanonväder! Då blir det beachen innan kräftskivan! Annars GeKås!

Låt änglarna sprida ett ljus över era drömmar!

Internet!

Ja, det är inte riktigt som det ska (igen)... Vi står alltså i hallen igen och är på internet.. Haha, men men.. Det fungerar ju.

Idag ska vi till Västra Karup och hälsa på Elina och Peter. Mys!

Hoppas regnet håller sig borta idag! Ha en bra dag!

Chipskyckling!!

Japp, så hette måltiden vi åt igår. Mycket enkelt och gott, lite spännande smaker. Sött, starkt om vartannat. Till det hade vi en sallad med mellon! Mums :o)

Atlas igen!

Jag glömde en bild i förra inlägget med bilder på lillkillen! (Återigen med mobilen)


 Jag skulle vila min rygg och la mig på mage i köket (som min sjukgymnast sagt.. Inte i köket, men på mage) Han trodde nog att det var sovdags :o)

Citron och Timjan!

Japp, det är namnet på en butik i Helsingborg. Fantastiska säker har hon! Jag fyndade ett fat och några hjärtan och ett grått sidenljus. Det blev så här..
.
 En aning mörkt                          

Jag har tagit fotona med mobilen, därav kvaliteten.

Tack kära mor för en mysig dag! Såna här skatter skulle man leta upp och besöka oftare! Ska rensa ut här hemma och skaffa nya saker! Mys :o)

Bilder!

Japp, nu är det tid för några Atlasbilder! :o)

 
  Han lånade vår säng. Vi tillät det dock, men tro nu inte att det får bli en vana ;o) Han har en superskön säng på golvet!



Förresten!

Gissa vad jag har gjort idag! Jepp! Jag har bakat bröd, alldeles själv. Hittade ett recept som lät så enkelt på en blogg och det var det också! Mums säger jag :o) Finns det något bättre med nybakat bröd med smör på? Mmm, det riktigt smälter och är mumsigt! Hihi :o) Jag blev riktigt nöjd med mig själv och fick lust att baka hela dagen. Nu blev det inte riktigt så, men nästa gång ska jag testa focaccia. Mmm, till en god middag.. Hmm, nu blev jag sugen på mat.. Igen ;o)

Hoppas solen har värmt er idag, själv har jag knappt hunnit fatta att den har kommit, låt den nu stanna ett par dagar till! Gärna veckor, men ska man vara realistisk så hoppas jag på dagar!

What about Brian ikväll!

 Bilden hämtad från
kanal 5

Augusti!

Ja, vart tog juni och juli vägen? Nu är det en månad kvar till skolan börjar igen. Men det ska bli skönt! Ju mer man avverkar i skolan, desto närmare arbetslivet kommer man! :o) Det ni! På lördag är det kräftskiva som gäller! MUMS!

Kvällen!

Den har varit lugn. Vi (Jag o Atlas) följde med mor och far för att titta på ett hus utanför Viken. Men jösses! Visst var det som en dröm, hade man bara haft pengarna att rusta upp det för så.. Varför inte? För det var mycket som behövde göras, inte bara tapeter och så utan fuktskador, halmtak m.m.m.m. En hel del!

Men! Drömma ska man väl få göra fastän man ser att det är omöjligt?

Därefter blev det en räksallad till mig och de skjutsade oss hem!

Atlas har kissat ståendes på tre ben idag. Men precis som sin bror så är det frambenet han lyft.. Och inte bakbenet, så det räknas inte riktigt ;o)